Kiemelt Hírek 2018. november 03.

A megölt Szita Bence nevelőapja: Nem félek a haláltól, legalább találkozom a fiammal

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 03.
'Mióta ő meghalt, nincs vesztenivalóm.'

„Nem félek a haláltól, velem a legrosszabb esetben is csak jó történhet”

– mondta a Blikknek a 2012-ben kegyetlenül meggyilkolt 11 éves Szita Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor.

A férfi hónapok óta küzd a ráknak egy  igen agresszív fajtájával, a kemoterápiás kezelések mellékhatásai miatt idén halottak napján fia sírjához sem tudott kimenni a temetőbe.

„Kevésbé rogytam össze, amikor közölte velem az orvosom a rossz híreket, mint amikor megtudtam, hogy Bence nincs többé. Mióta ő meghalt, nincs vesztenivalóm az életben. Ha az emberrel a legborzalmasabb megtörténik, többé nincs mitől félnie. Persze, mindent megteszek, hogy meggyógyuljak, hiszen az ember ösztönösen ragaszkodik az életéhez, de ha elbukom, az sem baj. Legalább hamarabb találkozom a fiammal” – mondta elkeseredetten Sándor, aki úgy gondolja, a betegség kialakulásában nagy szerepe van a tragédia óta ki nem mondott érzéseknek, gondolatoknak. Úgy gondolta akkor, hogy erős és megbirkózik egyedül a fájdalmával.

Az egész országot megrázta 2012-ben a 11 éves Szita Bence meggyilkolása. A felsőmocsoládi kisfiú október 29-én tűnt el nevelőapjától, a holttestét november 3-án találták meg. Kiderítették, hogy előre kitervelten ásóval és késsel megsebezték, majd élve eltemették.

Bence nevelőapjának barátnőjét, a 47 éves Polcz Erikát és két hajléktalant, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet tartóztattak le az ügyben és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őket. Polcz Erika 2017-ben a rabkórházban elhunyt.

Keresés az oldalon