Szita Bence nevelőapja nem adja fel az életéért vívott harcot

Nem akar fia gyilkosai előtt távozni, mindent megtesz, hogy túlélje őket.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-27 11:00

Fotó: MTI/Varga György

Egész Magyarországot megrázta Szita Bence tragédiája hat évvel ezelőtt. A 11 éves kisfiút két hajléktalan félholtra verte, majd élve elásta, miután Bence nevelőapjának, Gyöngyi Sándornak az akkori barátnője, Polcz Erika féltékenységből felbérelte őket. A nő nem tudta elviselni, hogy Gyöngyi Sándor úgy szereti nevelt fiát, mintha a sajátja lenne.

A férfi most súlyos betegséggel küzd, a győri kórházban fekszik, ahol a Borsnak beszélt megpróbáltatásairól.

„Iszonyú fájdalmaim voltak, de elhatároztam, hogy nem hagyom magam, felveszem a harcot a betegség ellen – mondta Gyöngyi Sándor. – Két hete nagyon műtéten estem át, felvágták a hasamat keresztben, egy hétig voltam az intenzíven, mindenhonnan csövek lógtak ki belőlem. Mégis felálltam a kórházi ágyról, és mozogni kezdtem, nem hagytam el magam. Olyan ez, mint egy bokszmeccs. Először kiütött a betegség, most azonban egy egyre egyenlítettem, tudom, hogy én nyerek. Ezt üzenem minden sorstársamnak.”

Három hónappal ezelőtt betegedett meg, akkor az orvosok azt mondták neki, nincs már sok hátra, ehhez képest már lépcsőzik, sőt a gyógyulását példaértékűnek tartják.

Fájdalma azonban nem csökken. Mint mondja, Magyarországon nincs halálbüntetést, de Isten felülírta – utalt arra, hogy Polcz Erika a börtönben meghalt, miután mellrákja lett. Csakhogy a másik két tettes még él.

„Nem hagyom, hogy ezek a gyilkosok túléljenek – tette hozzá Gyöngyi Sándor. – Erős leszek, küzdök a lányomért, akinek szüksége van rám, és persze Bencusért. Nincs nap, hogy ne fájna a halála, ezt nem lehet feldolgozni, talán csak együtt élni vele.”

Mai nap hírei

Elmarad a Fradi BL-meccse

eurosport.hosszabbitas.hu5 órája

Közpénzből fizet busás asszonytartást Rogán volt feleségének, Gaál Cilinek

ezalenyeg.hu8 órája

Eltűnik és szétrobban a föld Szibériában

mezohir.hu11 órája

Baloldali rémálom: Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc együtt ünnepelt

demokrata.hu13 órája

Orrspray-vel a koronavírus ellen?

napidoktor.hu13 órája

Vujity Tvrtko: Eljött a búcsú ideje

femcafe.hu13 órája

Mészáros Lőrinc és ön

szabadeuropa.hu14 órája

Rendőröket vittek kórházba Bíró Ica kilakoltatásáról

168ora.hu18 órája