Kiemelt Hírek 2018. április 12.

'Ha bűnös lennék, már felakasztottam volna magam' – továbbra is tagad a Szita Bence meggyilkolásáért elítélt férfi

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 12.
'Én még mindig bízom az igazságszolgáltatásban.'

Az egész országot megrázta 2012-ben a 11 éves Szita Bence meggyilkolása. A felsőmocsoládi kisfiú október 29-én tűnt el nevelőapjától, a holttestét november 3-án találták meg. Kiderítették, hogy előre kitervelten ásóval és késsel megsebezték, majd élve eltemették.

Bence nevelőapjának barátnőjét, a 47 éves Polcz Erikát és két hajléktalant, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet tartóztattak le az ügyben és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őket. Polcz Erika 2017-ben a rabkórházban elhunyt.

Bogdán József a Borsnak adott interjút, amelyben továbbra is azt állítja, nincs köze a gyilkossághoz. Szerinte a másik két elítélt közösen tervelte ki és hajtotta végre a bűntettet és megpróbálták ráhúzni az egészet. Úgy tudja, korábban is megkísérelték megmérgezni a kisfiút, ő azonban nem tudott semmit az egészről, Bencét is aznap látta először a helyi sörözőben, azt mondja, „aranyos gyerek volt”.

„Engem ott hagytak a toponári sörözőben. Ők elmentek hárman, ameddig visszaértek, én söröztem. Amikor visszajöttek a kocsival, a gyerek már nem volt velük. Beültem az autóba, Erika olyan ideges volt, hogy alig tudott vezetni, remegett a keze” – mesélte a rab.

Azt állítja, lettek volna szemtanúi, akik bizonyították volna, hogy nem a másik két gyanúsítottal volt a kérdéses időben, de a bíróság erre nem volt kíváncsi.

Hat éve küzd az igazáért:

„Bent vagyok hatodik éve, ha én érintett lennék, akkor nem piszkálnám ezt az ügyet. Már felakasztottam volna magam. De nem vagyok érintett. Egy szegedi ügyvédet fogadtam, hogy ha újra fogják tárgyalni az ügyet, akkor fel kell mentsenek. Én még mindig bízom az igazságszolgáltatásban.”

MTI Fotó: Varga György

 

Címlapfotó: MTI – Varga György

Keresés az oldalon