Kiemelt Hírek 2021. április 25.

A kormány nyilvánosságra hozta az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 25.
Kár, hogy a táblázatot hiányosan közölték. Esti hírösszefoglaló.

A kormány nyilvánosságra hozta az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat

Valószínűleg Gulyás Gergelykancelláriaminiszter ezen adatsor alapján mondta azt, hogy “a Sinopharm vakcina jobban véd, mint a Pfizer, de a legjobb az orosz Szputnyik V”. Az sajnos nem derült ki, hogy a vasárnap a Facebookon közzétett táblázatban szereplő számok honnan származnak. Íme az adatok.

Galgóczi Ágnes elárulta, visszatér-e a digitális oktatás, és mi lesz a maszkviseléssel

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a friss járványügyi adatok ismertetésével párhuzamosan tájékoztatott az oktatásban várható kérdésekről és arról, vajon mikor vehetjük le a maszkot. További információkért katt ide.

Örülni fognak a Szép-kártyások az államtitkár bejelentésének

Tállai András a Szép-kártya alszámlái közötti átjárhatóságról nyilatkozott, ami a munkavállalókon túl a turizmus számára is segítséget jelent. Ezenkívül a kártya maximális rekreációs keretösszege is változik, és alighanem a felhasználhatóságot érintően is módosításra számíthatunk. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ebből a cikkből megtudhatod.

Oltás helyett a hétvégén inkább a sör fogy: mutatjuk, hogy állunk most a vakcinákkal, és mikor érhetjük el a következő fontos fordulópontokat

Fotó: MTI/Vajda János

A teraszok megnyitásának első napján igencsak alacsonyra zuhant az oltási tempó, pedig messze még a vége. A lazítás következő lépése 4 millió beoltottnál lép életbe, az Orbán Viktor által felvázolt tervek szerint innen gyakorlatilag rohamléptekben érjük el a 7 milliós bűvös küszöböt. Hogyan viszonyultak egymáshoz eddig a kormányzati tervek és a valóság, és mi várható a következő hetekben? Ezekre a kérdésekre keresik a választ ebben a cikkben, szemléletes grafikonok segítségével.

Ezer testkamerát vesz az ellenőröknek a MÁV

Eddig mindösszesen 169 készüléket telepítettek a dolgozóik védelme érdekében, a vasúttársaság szerint kifejezetten hatékonyan. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Közszolgálati Egyetem rágyúr a sportriporter-képzésre, ismert közmédiás arcokkal

Az intézmény eddigi újságírói képzése alaposan megváltozik, jelentős mértékben eltolódik a hangsúly a sportújságírás felé. Ugyanakkor olyan dolgok, mint az újságírói etika vagy a kritikus gondolkodás, kihúzásra kerültek a kurzus koncepciójából. A Közszolgálati Egyetem készségesen elmagyarázta, mi áll a döntés hátterében. Bővebben.

Egy 17 éves magyar fiú ért el áttörést a rákkutatásban

Seitz Erik a Semmelweis Egyetem kutatócsoportjának legfiatalabb tagjaként egy olyan fehérjét fedezett fel, amelynek rendkívüli hatása lehet a daganatos betegek gyógyításában. A gimnazista fiúról készült riport itt található.

Darabokra törve találták meg az eltűnt indonéz tengeralattjáró roncsait

Az 53 személlyel a fedélzetén eltűnt KRI Nanggala 402-t legalább három darabban, a maximális merülési mélységénél több száz méterrel lejjebb fedezték fel. Fotó és további részletek itt.

Jön a Putyin-Biden csúcstalálkozó

Fotó: Alexei DruzhininTASS via Getty Images

Miközben az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat egy USA elleni vizsgálatról ejtett szót, és kiderült, hogy az Egyesült Államokat “barátságtalan országként” listázták, már Vlagyimir Putyin orosz elnök külügyi tanácsadója és az orosz külügyminiszter is a találkozóról beszél. Bővebben.

Korai az öröm a tavasznak, most jön a hideg 

Az átvonuló hidegfront után hétfőn és kedden hűvös levegő áramlik hazánk fölé. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése erre a linkre kattintva olvasható.

Keresés az oldalon