Kiemelt Hírek 2021. április 24.

TASZ: ellentétes az Alaptörvénnyel a védettségi igazolvány

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 24.
A jogvédők szerint szembemegy az alaptörvénnyel a kormány tervezett intézkedése. Heti hírösszefoglaló.

TASZ: A védettségi igazolvány mostani használata diszkriminatív és alaptörvény-ellenes

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet közösségi oldalán foglalta össze aggályait az oltási igazolványok birtokosait megillető kedvezményekről. Részletek

Elindult az online oltási időpontfoglaló: ez az egy vakcina elérhető, de ez azonnal

Fotó: Getty Images

Mindenki, aki már regisztrált, de még nem kapott oltást, interneten foglalhat időpontot, rögtön a következő hétre. További információkért katt ide.

Orbán: Megvan a 3,5 millió beoltott

A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videóban jelentették be az újabb számot, és ott is jelezték, hogy ennek következtében újra kinyitnak a vendéglátóhelyek teraszai. Részletek

Drasztikusan drágul a hús

A termelők túlélése függ az áremeléstől. A jelentős növekedéshez a kereskedőket és a fogyasztókat is szoktatni kell, ezért több lépésben vezetik beRészletek itt.

Már év közben kompenzációt kaphatnak a nyugdíjasok

Kedden késő délután nyújtotta be a kormány az idei évi költségvetést módosító javaslatot, amelyben több soron is megváltoztatták a bevételi és kiadási előirányzatokat. A nyugdíjakra vonatkozó módosításról ebben a cikkben írnak bővebben.

Kiderült, hogy tesztelheted te magad a kínai oltás hatékonyságát

A patikai gyorstesztektől nem érdemes reális választ várni, de van más, normál áron elérhető teszt, amit van értelme megcsinálni. Ha a kormány akarná, egyetlen hét alatt, a tudományos kritériumoknak megfelelő standard vizsgálattal mérhetné fel, mit tud igazából a Sinopharm oltóanyaga. Mindezt Falus András akadémikus, Széchenyi-díjas immunológus professzor magyarázta el ebben a cikkben.

24.hu: “Díjazást” ígért a kormányhivatal a háziorvosoknak a beadott kínai oltások után

Az operatív törzs állítja, hogy nem jár fejpénz, ugyanakkor a portál birtokába került a fővárosi kormányhivatal főigazgatójának levele, amelyet a praxisoknak küldtek ki, és amelyben egészen más olvashatóBővebben.

Miután mindenki megállapította, hogy hamis érettségivel vezeti a sümegi szakellátót a polgármester élettársa, megduplázták a fizetését

A Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ élén ülő Szabó Krisztina, aki egyben Végh László helyi polgármester párja, a megkérdezett jogászok szerint búcsút mondhat a két diplomájának. Ehhez képest két héttel a rendőrségi határozat megszületése után több mint 1,6 millióra emelték a fizetését. Mi történt? Innen kiderül.

Már telefonon hívogat a Fidesz a baloldal “sunyi, ravasz” oltásellenességéről

A Fidesz-KDNP telefonos “tájékoztató kampányt” indított, hogy a magyarok ne dőljenek be a a baloldal “elbizonytalanító oltásellenes akcióinak” – jelentette be Hollik IstánBővebben.

Olyan erős földrengés volt Bécsújhelyen, hogy itt is érezni lehetett

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A 4,3-as erősségű éjszakai földmozgás a magyar országhatártól mintegy 25 kilométerre történt. További információkért katt ide.

Keresés az oldalon