Kiemelt Hírek 2021. április 25.

Lesifotó készült Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc szombati randevújáról

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 25.
A boldog jegyespár egy luxushely teraszára telepedett le annak örömére, hogy újra lehet maszk nélkül ücsörögni, enni, inni Budapesten. Közben titokban lefényképezték őket. Vasárnap délelőtti olvasgatós hírösszefoglaló.

Lesifotó készült Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc szombati randevújáról

A boldog jegyespár egy luxushely teraszára telepedett le annak örömére, hogy újra lehet maszk nélkül ücsörögni, enni, inni Budapesten. Közben titokban lefényképezték őket. Fotó.

Kolosi Péter egészen máshogy mesélte el Majka történetét: nem volt semmiféle mesés ajánlat

Majka a minap nyilvánosan büszke hűségesküt tett a TV2-nek, és heroikus kitartását alátámasztandó közölte, hogy az RTL Klub “mesés ajánlattal” kereste meg, de ő még azt is visszautasította. Az RTL programigazgatója által előadott verzióban azonban éppen fordítva történtek a dolgok, mint amiről Majka beszámolt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Képeken az utcákra kiszabadult Budapest: olyan volt a szombat, mint egy nagy fesztivál

Az orvosok és járványügyi szakértők nagyjából egybehangzó tiltakozása ellenére megnyitott fővárosi teraszokon lépni alig lehetett a lazítás első napján. A látvány szinte sokkoló volt, ennyi embert maszk nélkül, ráadásul ilyen önfeledten rég nem láthattunk. Ebben a cikkben egy remek képgalériát találsz különféle budapesti helyszínekről, a vidám emberekkel alaposan megtömött teraszokról és parkokról.

Emberéletek százait mentették meg, most rajtuk kell segíteni: nagy bajban van Symba, a világhírű mentőkutya és csapata

Az a munka, azok az eredmények, a megmentett emberéletek, amiket letettünk az asztalra, azt gondolom, az elég háttér ahhoz, hogy most egyszer mi merjünk kérni.

Összesen nyolc másik olyan kutya létezik a világon, akiknek Symbához hasonló szintű képzettsége van. Symba a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagja, egy olyan csapaté, akik önkéntesen, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül több mint 15 éve éjjel-nappal riaszthatók, ha valaki bajba került, de a mentősök, tűzoltók, rendőrök nem képesek rajta segíteni.

Fotó: MTI/ Cseke Csilla

Az ehhez hasonló csoportokat külföldi országokban hatalmas társadalmi megbecsülés övezi, és fel sem merül, hogy bármilyen anyagi problémák akadályozzák őket az életmentésben. A Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat a munkát egy pillanatra sem függesztette fel, de a vezetőjük azt mondja, szép lassan kivéreznek. Videó.

Rekord hideggel nyit a jövő hét

Készülj fel rá, hogy hétfő és kedd hajnalban komoly lehűlés érkezik. Erre a linkre kattintva térképen nézheted meg, hol a legnagyobb a fagyveszély.

Firenzébe küldik kívánságaikat a magyarok – Eszter kézbesít Danténak

Ha nem fordult volna a feje tetejére a világ, Kiss Eszter talán ebben a pillanatban is egy túrát vezetne Firenzében. A fiatal anyuka családjával együtt él a városban, és annak ellenére, hogy idegenvezetőként a munkája megszűnt a járvány miatt, azt mondja, nem cserélné el semmire ezt az időszakot. 

Talán furcsán hangzik, de számomra nagy tanítómester volt az elmúlt egy év, rengeteg új dologgal kezdtem el foglalkozni.

Eszterből először “haditudósító” lett, majd megtalálta annak módját, hogy továbbra is elkísérhessen másokat városa legszebb, legérdekesebb zugaiba. Nemrégiben pedig egy különleges felhívást tett közzé, hogy Dante segítségével bárkinek teljesíthesse szíve legfőbb vágyát. Ha kíváncsi vagy Eszterre, az ő történetére, és arra, hogyan oszthatod meg te is Dantéval az álmaid, akkor ezt a cikket nézd meg.

Kórházba került Hide the Pain Harold, Magyarország egyik legismertebb arca: “Indulás előtt megírtam a végrendeletemet”

Arató András, a nyugdíjas villamosmérnök, aki a róla készült internetes mémnek köszönhetően világhírűvé vált, súlyos állapotba került a koronavírustól. Mi történt vele? Innen kiderül.

Burián Kata: Nemcsak engem, de a sportot is meggyalázták

Attól, hogy ennyiszer áttapostak rajtam, még ugyanannyit érek mint más, és hogy nem vagyok egy senki attól, hogy nem vagyok olimpikon.

Miután a 2016-os riói olimpia előtt kitették az olimpiai csapatból – mint kiderült, jogtalanul -, nagyon mélyre került lelkileg, éveken keresztül depressziós volt.Burián Katának sikerült legyőznie szűnni nem akaró fájdalmát, és immár új egyéni csúcsát és tokiói érmét tervezi. A 24.hu nagyinterjút készített a sportolóval arról, mi történt öt évvel ezelőtt, hogyan mászott ki élete legsötétebb gödréből, és mi van vele most. A teljes beszélgetés itt olvasható.

Hangulatos kerti kuckóra vágysz? Stílusos kerti bútorok, amiket a pénztárcád se fog sajnálni annyira

Ugyan az időjárás továbbra is szórakozik velünk, és néha visszatér a hideg, már egyre rövidebb időkre, és egyre barátságosabb arccal. A tavasz tagadhatatlanul megérkezett, vagyis végre birokba vehetjük a kerteket. Ha tökéletes kényelem és a stílus egyaránt fontos számodra, akkor érdemes megnézniezt a válogatást: itt olyan bútorokat gyűjtöttünk össze, amelyeknek nemcsak a kialakítása, hanem az ár is barátságos.

Négy csillagjegy-pár, akik valójában egymás lelkitársai

Fotó: Barbara Alper/Getty Images

Bizonyos jegyek szülöttei rendkívüli kapcsolatot alakíthatnak ki egymással. Kikről van szó? Ebből a cikkből megtudhatod.

 

Keresés az oldalon