Így alakíts ki hangulatos kerti zugot 150 ezer forintból

Fatima
Talán még nem annyira érezzük a bőrünkön a tavaszt, mégis jó felkészülni a nyári, kiülős időszakra. Most olyan hangulatos kinti bútorokat hoztunk, amikkel kényelmes kerti zugot alakíthatsz ki.

Noha néha talán tehernek tűnik a gondozása, mégis felbecsülhetetlen értéke van a kertnek – a szabad levegőn dolgozni, tanulni, sziesztázni vagy szórakozni a barátokkal nem akármilyen időtöltés. Aki attól tartana, hogy egy meghitt, hasznos vagy kényelmes kis kiülő horrorösszegekbe kerülne, megnyugtatjuk: már bőven a 150 ezer forint alatt ki lehet fogni szuper garnitúrákat, nem is beszélve a kis zugok berendezéséről, amit még olcsóbban meg lehet úszni. 

Fotó: Startlap

A nap ölelésében

 

 

Ha megjön a nyári idő és a napsütés, akkor bizony elengedhetetlen lesz egy napágy. Annyi fajta van azonban a piacon, hogy jól meg kell gondolni a lehetőségeket, mielőtt megveszel egyet. Különböző fajtákat mutatunk – ott van például a mobilis, könnyen hordozható és tárolható kerekes napozóágy, aminél azért egy fokkal kényelmesebb az ergonomikusra tervezett, íves hintaszék, ami nagyszerű támasztékot nyújt, és tökéletes társ lehet a napos délutánokon. Ezek az egyszerűbb kategória képviselői, míg a napellenzővel és párnával ellátott darab rendkívül komfortos, nagy ernyője kellemes árnyékot is biztosít, különleges modell. 

A tájékoztatás szerint kültéri használatra nem alkalmas, ám a teraszon hangulatos kuckót lehet varázsolni egy függőággyal.

A nagy szerelem azonban valószínűleg a napernyővel ellátott, kültéri rattan pihenő garnitúra lesz, ami esztétikailag és ergonómiai szempontból is úgy van megtervezve, hogy szembetűnő pontja legyen kertnek, bármilyen kültéri környezetnek. A PE anyag teljesen víz-, időjárás-, UV-, és folt ellenálló, könnyű tisztítani, és mindenekfölött környezetbarát, ezáltal egész évben károsodás nélkül, jó állapotban fog megmaradni. Az UV- és fakulás-ellenálló poliészterből készült napernyő tökéletes védelmet nyújt a káros napsugarak ellen – ez természetesen el is távolítható. A kivehető ülő- és hátpárnák korszerű komfortérzetet biztosítanak.

Imádnivaló kiegészítők

 

 

Akár a munka utáni szusszanásra, akár egy kis baráti csevejre nagyszerű választás a hintaágy – ez mellé egy kisasztal, és máris kész a kerti zug. Itt jegyeznénk meg, hogy roppant praktikus találmány a zsúrkocsi, amit nem csak a konyhában érdemes használni. Azért arra figyelni kell, hogy a görgői bírják a kinti terepet, de az italok, uzsonna, könyvek és kellékek tárolására ideális, legalább nem kell folyamatosan berohangálni a lakásba. 

A lombok alá lehet helyezni egy strapabíró fém padot – bár azért ajánlott szivacsot is venni hozzá a maximális kényelem érdekében.

A mi kedvencünk az egyszemélyes hintaszék, amit egyesek lakásba, mások teraszra, megint mások a kertbe tesznek – bárhol is legyen, nem fogsz benne csalódni. Kényelmes, masszív, egyik percről a másikra ellazít. 

Talán a nagyobb grillpartik alkalmával nem ezen fogtok sütögetni, de mutatós darab a kis kerti asztal a grillráccsal.

Kávédélután a kertben

 

 

Akárhányszor a kerti bútorok szóba kerülnek, a legtöbbeket a rattan és polyrattan garnitúrák érdekelnek – ez teljesen érthető, hiszen az udvar elmaradhatatlan elemei. Egy 5 és két 3 részes ülőkét hoztunk, amikhez asztal is jár. Hogy melyiket választod, az már csak ízlés és hely kérdése: ha egy sarokba tennéd, találsz kimondott sarokkanapét, ha több személyt ültetnél le, ott a két fotellel, egy két- és egy háromszemélyes ülőkével kapható szett, de magad is kitalálhatod, hogy szeretnéd elrendezni az elemes kialakítású, így sokoldalúan használható és könnyen mozgatható garnitúrát. Ezek mellett ugyancsak keresett az ellenálló asztal két székkel, amit teraszon vagy a kertben egy kis kávézóegységnek is lehet használni.

Pavilonok árnyékában

 

 

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire hasznos egy pavilon: feldobja a kertet, miközben esetenként a napsugárzástól, máskor a nyári zivatartól véd. Vannak, akik fából építtetnek, ám a készen kapható verzió is megfelel a célnak. Belépő szint az egyszerű és olcsóbb kerti sátor, aki ennél profibbat szeretne, az beújíthat egy olyan darabot, aminek a négy oldalát be lehet húzni. A mutatósabb, acél vázas modell mellett full extrás, csicsás pavilonokat is találni, ráadásul olyan is akad, ami egybe van építve a padokkal.