Kedvenc kerti gyerekjátékaink jóval 45 ezer forint alatt

Fatima
Az időjárás mostanában nem a barátunk, ennek ellenére érdemes már most elkezdeni a kert szépítését. A családosok elgondolkodhatnak azon, milyen kinti játékokat újítsanak be a kicsiknek - ehhez adunk egy kis segítséget.

A legtöbben talán már árgus szemekkel keressük a kényelmes, dizájnos és pénztárcabarát rattan bútorokat, kutatjuk, milyen növényeket hova ütessünk – mindeközben ne feledkezzünk meg a gyerekszekcióról sem! Bizony jól jön egy hinta, egy kicsi csúszda vagy éppen focikapu, pláne, ha ezekhez mind kedvező áron lehet hozzájutni. Gyűjtésünkben ovis és kisiskolás korosztályú gyerekeknek szedtünk össze izgalmas kinti játékokat 45 ezer forint alatt – ez alól egyetlen kivétel akad.

Fotó: Startlap

Kezdjük az alapoknál

 

 

Első körben az alap felszereléseket javasolt beszerezni – de mi kell a gyerek szórakozásához? Megunhatatlan a homokozó, ám aki az átlagosnál eggyel magasabb fokozatra kapcsolna, annak az állítható tetejű verziót javasoljuk. A fából készült, UV-védő tetővel felszerelt homokozó arra ösztönzi a gyerekeket, hogy odakint játsszanak, építsenek homokvárakat és fejlesszék képzeletüket – emellett a vízlepergető, állítható magasságú napfénytető megvédi őket az égető naptól. Emellé persze dukál egy összecsukható kisasztal és két szék, ahol a gyerkőc nyugodtan és biztonságban elfogyaszthatja az uzsonnáját, mielőtt ismét beleveti magát az önfeledt szórakozásba. 

Előre felkészülve a melegebb időkre, erősen ajánlott beújítani egy medencét is!

Elérkeztünk a lista legdrágább eleméhez – ez nem szükséges, viszont annál szórakoztatóbb kinti elem. A tömör fából készült játszópavilonnal egy jópofa kuckót teremthetsz a gyerekeknek, akik játékaikkal és apró-cseprő holmijukkal belakják ezt a kerti pavilont.

Otthoni játszótér

 

 

Megeshet, hogy egy pici otthoni játszóteret szeretnél kialakítani a gyermekednek – szerencsére ez is megoldható költséghatékony módon. Még 100 ezer forintot sem kell költened ahhoz, hogy a három fő elem, a hinta, a libikóka és a csúszda meglegyen. A libikóka és kétüléses hinta masszív, erős váza stabillá és időjárásállóvá teszi a szerkezeteket, míg az ülések kialakításának és a csúszásgátlós fogantyúknak köszönhetően a gyermekek kényelmesen és biztonságosan élvezhetik a játékot. Az összecsukható csúszda is rendkívül praktikus: kint és bent is lehet használni, tárolására pedig elég egy keskeny rés is a garázsban.

Kerti gyerekjátékok drágább kategóriában:

Sok szülőt elfoghatja a rettegés, ha a trambulin szóba kerül – éppen ezért most nem is magát a szerkezetet, hanem egy nagyszerű kiegészítőt ajánlunk hozzá. A védőháló erős, de puha, vízálló polietilénből készült és megerősített tető széllel, középpel és alsó széllel lett ellátva, meggátolja hogy a kicsik leessenek a trambulinról. A belépő ajtó kiváló minőségű cipzárral lett ellátva a 6 oszlop egyike mellett, így az egész háló könnyebben nyitható és csukható. A csattal ellátott belépési pont tökéletesen garantálja gyermekek biztonságát, míg ők a napsütötte ég alatt ugrándoznak.

Extrák a legvagányabbaknak

 

 

A sportosabb lurkók szórakozására a könnyedén összeszerelhető mini focikaput és a kosárlabdagyűrű- és labdaszettet lehet beszerezni, míg a kislányoknak elengedhetetlen egy kiskonyha – főleg egy olyan, ami fény és hangeffektusokkal fokozza az élményt. A piros fény a főzőlángot stimulálja, és beépített hangfalak által kiadott hangok a főzést sokkal élethűbbé teszik. A tűzhely 3 forgatható gombbal rendelkezik, melyek lehetővé teszik a kis séf számára, hogy állítson a hőmérsékleten.  A játék segít a társalgó és szocializálódó készség kifejlesztésére.

Az utóbbi időkben nagy divatja van a járgányoknak, így ebből is hoztunk két megfizethető darabot. Az egyik egy markológép, ami jó minőségű anyagokból készült, nagyon stabil és biztonságos. Rendelkezik fogókkal, melyekkel mozgatni lehet a kaparófejet, hogy az ásson vagy kanalazzon – a további móka érdekében egy sárga biztonsági sisak is jár hozzá. A másik gép egy menő tolható kisautó: az ülés alatt kis játékokat is lehet tartani, ráadásul a kormány egyik gombjának megnyomásával még hat különböző dalt is le tud játszani.