Gyerek 2020. április 15.

5 szuper kerti játék gyerekeknek

Balázs Gyerek 2020. április 15.
Ezúttal a hagyományosabb játszótéri cuccok közül válogattunk.

Most, hogy olyan nagyon nem mehetünk sehova, a játszóterek is elnéptelenedtek. Viszont mégis csak kell valami a gyerekeknek, amin kipörgik magukat, hiszen a 0-24-ig energiától duzzadó gyereknél csak egy nukleáris zombiholokauszt lehet rosszabb. Találjunk hát módot arra, hogy meglegyen neki(k) a napi mozgás!

Persze hozzá kell tenni, ha elhatározzuk, hogy játszótérré alakítjuk a kertünk egy részét, az nem lesz olcsó mulatság, hiszen ezeket a játékokat általában intézmények számára készítik, így ha érezzük magunkban a csít egy jó hinta, mászóka, ad absurdum csúszda megépítéséhez, semmi akadálya, az se lesz sokkal drágább, pláne ha a knowhow elsajátítását és a műveletre ráfordított időt is beleszámítjuk.  Olcsóbban jövünk ki a dologból, ha veszünk egy trambulint, amin kiugrálhatják magukat, de nem árt figyelembe venni, hogy ez kevésbé tartós, mint egy stramm mászóka vagy egy hinta.

Ami még fontos és tulajdonképpen valamennyi játékra vonatkozik, hogy figyeljünk rá, hova tesszük és győződjünk meg róla, hogy ha esetleg gyermekünk lepottyan róla, akkor egy kis sírásnál meg ijedtségnél komolyabb baja nem történhet.

Mert le fog pottyanni róla, pláne ha többen vannak.

Rugós libikóka

Miért szeretjük?

Mert már egészen kicsi gyerekek is játszhatnak vele, olyan nagyot nem is lehet róla esni és ha nem egy betonplacc közepére akarjuk kitenni, akkor nem lehet baj belőle.

Hátrányok

Egyke gyerek esetében nem a legjobb választás. Meg persze ez egyéni beállítottság meg habitus kérdése, de egy libikóka annyira nem tudja hosszú távon fenntartani a gyerekek érdeklődését, tehát mindenképpen kellene mellé másik játék is.

Kiknek ajánljuk?

3-10 év közötti gyerekeknek.

Rugós játék, kétszemélyes

Ára: 229 490 Ft

Hirdetés

 

Textil fészekhinta

Miért szeretjük?

Mert a terhelhetősége okán akár mi is elheveredhetünk ezen a hinta-nyugágy hibrid alkalmatosságon. Ha már mindenképpen játékot kell venni a gyereknek, azzal járjunk mi is jól, nem?

Ráadásul balhéból is kevesebb lesz, mivel mérete okán egyszerre több gyerek is tudja használni, így eggyel kevesebb a konfliktusforrás.

Hátrányok

Állványt nem kapunk hozzá, így nekünk kell kitalálni, hogy hova is rögzítsük.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki kevesebbet nyom 150 kilónál.

Textil fészekhinta (ovális)

Ára: 35 000 Ft.

Hirdetés

 

Bakcsúszda mászókával

Miért szeretjük?

Egyrészt azért mert minden gyerek álma, hogy saját csúszdája legyen, amit annyiszor használ, ahányszor csak eszébe jut. Másrészt pedig azért, mert mászókaként is funkcionál, sőt, a két rész közé még simán befér egy hinta is, tehát némi kreativitással egyből három játékot is behúzhatunk utódainknak.

Hátrányok

Elég drága mulatság. 

Kiknek ajánljuk?

3-14 éves gyerekeknek. 

Bakcsúszda mászókával

Ára: 592 710 Ft

Hirdetés

 

Fantasia 300 zöld kerti játszóház csúszdával

Miért szeretjük?

Mert ez a takaros faházikó egyszerre funkcionál lurkóinknak kerti búvóhelyként és csúszdaként is, így már csak arra kell odafigyelni, hogy ne jöjjön rájuk a rosszalkodhatnék.

Mindig a csendet figyeljétek, ha van, az baj.

Hátrányok

Sajnos a csúszda a méretéből fakadóan csak az egészen kicsi gyerekek számára lesz szórakoztató.

Kiknek ajánljuk?

3-10 éves gyerekeknek.

Fantasia 300 zöld kerti játszóház csúszdával

Ára: 264 600 Ft

Hirdetés

 

Rugós játékló

Miért szeretjük?

Mert a fenti libikókának az egyszemélyes változata, így ha leszármazottunkat egyelőre nem fenyegetnék trónkövetelők, akkor is békében el tud játszani vele.

Szerencsére erről se lehet nagyot esni, így itt sem kell másra figyelni, mint hogy ne valami kemény terepre tegyük ki.

Hátrányok

Hosszútávon ez is hajlamos unalmas elfoglaltságnak tűnni.

Kiknek ajánljuk?

3-10 éves gyerekeknek.

Rugós játék, ló

Ára: 130 430 Ft

Hirdetés

Keresés az oldalon