Kiemelt Hírek 2020. április 05.

A kardiológiai intézet főigazgatója koronavírusos

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 05.
Pozitív lett a koronavírustesztje Andréka Péternek, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatójának. Esti hírösszefoglaló.

A kardiológiai intézet főigazgatója koronavírusos

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tájékoztatása szerint pozitív lett a koronavírustesztje a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatójának. Andréka Péter állapotáról és az ügyben elrendelt intézkedésekről itt írnak.

Hétfőtől ingyenes a parkolás

Orbán Viktor vasárnap jelentette be, hogy a járvány elleni védekezés részeként változás áll be a közterületi parkolások díjszabásában. Részletek itt.

Ferencváros lakosai hétfőtől igényelhetik a kerület támogatását

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere közösségi oldalán jelezte, hogy a pandémiás járadék április 6-tól igényelhető. A kerület azoknak is segít, akik erre nem jogosultak, mert mert a fekete- vagy a szürkegazdaságban dolgoztak és onnan kerültek utcára. A támogatásról ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Hadházy Ákos: A Kásler miniszter által április 1-én aláírt új eljárásrend szerint ezentúl csak a legsúlyosabb, kórházban kezelt koronavírusos betegeket tesztelik

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebookon beszélt a koronavírustesztek elvégzésének új hazai szabályairól, amellyel kapcsolatban aggodalmainak adott hangot. Ha kíváncsi vagy, mit mondott Hadházy, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Kapás Boglárka: Nem fogtok hülyén kinézni, ha felveszitek a maszkot és a kesztyűt

Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A koronavírussal fertőződött úszó vasárnap délután jógázás után jelentkezett be élőben a Facebookon fótligeti otthonából. Videójában válaszolt a hozzá érkező kérdésekre: Kapás Boglárka egyebek mellett beszámolt a saját és más betegek tüneteiről, tanácsokat intézett az emberekhez, reagált az olimpia halasztásának hírére, és terveiről mesélt. Íme a felvétel.

Egymillió forintot nyerhetsz, ha kreatívan kezeled a karantént

Az RTL Klub Made in Karantén címmel új játékot hirdetett, amelyben a tét egymillió forint.

 

Győrfi Pál már a legkisebbeknek is külön üzent a koronavírus miatt

Az OMSZ szóvivője gyakorlatilag minden létező platformról megüzente, hogy otthon kell maradni, friss videójában pedig a legfiatalabb generációhoz szólt, mint “Lilla, Aliz, Ádám és Dani apukája”. Íme a felvétel.

Ismét szájmaszkokkal próbáltak pénzt kicsalni

A kép illusztráció. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Letartóztattak egy 29 éves orosházi férfit, aki egy weboldalon kínált szájmaszkokat és kézfertőtlenítőket. Videó és további részletek itt.

51 boldog együtt töltött év után a koronavírus hat perc különbséggel végzett a floridai házaspárral

Stuart és Adrian Baker március közepéig békében, egészségben éldegélt együtt Boynton Beach-i otthonában. Aztán napok alatt minden megváltozott. A házaspár történetét ide kattintva ismerheted meg.

Egy orosz férfinak nem tetszett, hogy hangosak a fiatalok, ezért egy vadászpuskával agyonlőtte őket

Szombaton késő este a Rjazany megyei Jelatyma településen megöltek öt fiatalt. Az eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

 

Keresés az oldalon