Kiemelt Hírek 2020. április 04.

Meggyilkoltak egy férfit a 28-as villamoson

Szloboda Csaba Kiemelt Hírek 2020. április 04.
Egy háromfős banda támadt a barátjával utazó áldozatra. Heti hírösszefoglaló.

Megöltek egy fiatal férfit a 28-as villamoson

Meggyilkoltak egy 25 éves férfit péntek este pár perccel kilenc óra után az Orczy téren. A fiatalember a barátjával közlekedett a járművön, amikor egy háromfős társaság egyik tagja megszúrta. Az ügy további részletei innen érhetőek el. 

Koronavírus: 6 beteg meghalt, 678 fertőzött van már idehaza

Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, közülük öten 77 év felettiek. 58 főre emelkedett a gyógyultak száma is. További részletek innen érhetőek el.

Átment a koronavírus-törvény, Orbán megkapta a felhatalmazást

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hétfőn kora délután az Országgyűlés kormánypárti többsége elfogadta a felhatalmazási törvényként ismertté vált indítványt. Hogy ez mit is fog jelenteni az elkövetkezendő időszakra nézve, az ebből a cikkből tudható meg. Mióta ez megtörtént, azóta 17 uniós tagállam kérte, hogy vizsgálják meg a felhatalmazási törvényt – minderről itt olvashatsz bővebben. 

Orbán Viktor a Néppártnak: “Minden tisztelettel, de nekem erre nincs időm”

Az Európai Néppárt 13 tagjának vezetője írta alá azt a Donald Tusknak címzett levelet, amelyben arra kérik a pártcsalád elnökét, hogy zárják ki a soraikből a Fidesz-KDNP-t. A felháborodás oka az Országgyűlés által hétfőn elfogadott felhatalmazási törvény. Orbán Viktor levében reagált a hírre. Részletek itt.

500 ezer forint plusz juttatást kap minden egészségügyi dolgozó

Orbán Viktor minderről péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt. Az interjúban elhangzottakról bővebben itt olvashatsz.

Váratlan: mégsem korlátozza a kormány a polgármesterek döntési jogát

A kedden beterjesztett kormányzati törvénymódosítási javaslat azt írta volna elő, hogy a járvány idején a polgármester, a főpolgármester, illetve a megyei közgyűlési elnök döntéséhez szükséges a megyei, fővárosi védelmi bizottság előzetes jóváhagyása. Hogy miért nem vált mindez gyakorlattá, arról errefelé fog nyilatkozni a bejelentés tevő Gulyás Gergely.

Új munkarend: kapkodják a fejüket a dolgozók

Foto: Getty Images

Van, ahol szabadság kivételéhez kötik az otthoni munkát, máshol a három műszak mellett várnak hétvégi munkát a kisgyermekes anyától is. Akár nehéz helyzetbe került egy cég, akár fuldoklik a megrendelésekben, a dolgozóknak az az érzése: a rendkívüli helyzetben bármit meg lehet velük tenni. Az érintettek beszámolóiról ebben a cikkben olvashatsz.

Megjelent a térkép a magyar koronavírus-fertőzöttekről

Megjelent a koronavirus.gov.hu oldalon az a térkép, amely megyei bontásban mutatja, hol és hány igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon. A térképet itt találod. A hivatalos felületen továbbá közzétették a koronavírus eddigi hazai áldozatainak korát és alapbetegségeit is.

Elhunyt Chrudinák Alajos, a legendás külpolitikai újságíró, televíziós

A Panoráma című műsor egykori főszerkesztője március 29-én lett volna 83 éves. Churdinák Alajos haláláról és munkásságáról itt írnak.

Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek

A 89 éves magyar származású amerikai filantróp üzletember, közgazdász közleményben jelezte, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok egymillió eurót adományoznak Budapestnek a járvány miatt. Részletek itt. 

 

 

Keresés az oldalon