Így vették át a hatalmat az állatok a járvány miatt elnéptelenedett utcákon 

Startlap - Startlap
Képgalérián mutatjuk be, milyen az, amikor egy szarvas vásárol a boltban vagy kacsák kelnek át a zebrán. Vasárnap déli hírösszefoglaló.

Így vették át a hatalmat az állatok a koronavírus miatt elnéptelenedett utcákon 

Mivel a pandémia miatt az emberek nem teszik, ezért most ludak, kecskék, vagy éppen majmok sütkéreznek a napon, túráznak a városban és járják a boltokat. Minderről ebben a cikkben találsz egy cuki képgalériát.

Videón, ahogy Orbán Viktor meglátogatja a sátoraljaújhelyi intenzív osztályt és a fegyházat

Orbán Viktor szombaton személyesen tekintette meg, hogy halad a fogvatartottak által végzett maszkgyártás a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. A miniszterelnök ezután ellátogatott ellátogatott a helyi kórházba is. Mindkét programról videó készült: a fegyházban készült felvételt itt, a kórházi videót pedig itt nézheted meg.

A brit királyi család újabb tagja fertőződött meg a vírussal

A hírek szerint a férfi hetekig betegeskedett, kórházi kezelésre is szüksége volt. Részletek itt.

8 százalékkal nőtt a magyarországi fertőzöttek száma, egyetlen nap alatt durván ezer ember került karanténba

Ahogy eddig mindig, úgy vasárnap reggel is frissítette a statisztikákat a hivatalos kormányzati koronavírusos portál a hazai fertőzöttekről, elhunytakról, gyógyult betegekről, valamint a házi karanténban lévőkről. Ha érdekelnek a pontos adatok, kattints ide, az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakat pedigide kattintvaolvashatod el. 

Mindeközben a világban 1,2 millió fő fölé nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Hányan küzdenek aktívan a vírussal? Mennyien vannak súlyos, vagy kritikus állapotban? Hányan haltak meg a betegség következtében? Mi a helyzet az új koronavírus által leginkább sújtott országokban? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ ebből a cikkből.

Az élelmiszerboltok kapacitásai telítődnek, na de akkor honnan rendelhetünk húsvéti sonkát? 

MI Fotó: Beliczay László

A húsvét a nyakunkon, a szupermarketekből azonban hiába rendelnénk online sonkát, nagy eséllyel nem érkezne meg időben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy muszáj személyesen bemerészkednünk egy boltba, ugyanis van egy másik lehetőség a házhozszállításra, amelyre sokan nem gondolnak. Részletek itt.

“Tízezer forintom maradt” – a járvány miatt munka nélkül maradt magyarok mesélnek kétségbeejtő helyzetükről

A kormány becslései szerint márciusban 30-40 ezren vesztették el a munkájukat, és a következő hónapokban ez a szám megtöbbszöröződhet. Ez a tendencia a hajléktalanszállókon is látszik, ahol ezres nagyságrendben jelentek meg új emberek. Gyári munkát kereső szakács, talajt vesztő egykori hajléktalan vagy egyszerre munkanélkülivé váló pár. Milyen sorsok vannak az állásukat vesztő tízezrek között? Ebben a cikkben öt érintett számol be a hirtelen jött munkanélküliség kilátástalanságáról.

“A járvány elmúltával várhatóan az orvosok újabb jelentős része hagyja el a közfinanszírozott egészségügyet” – a Magyar Orvosi Kamara szerint az 500 ezres támogatás nem megoldás a problémáikra

A Magyar Orvosi Kamara üdvözölte a kormány által felajánlott bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egy egész más lépésre lenne szüksége az alulfinanszírozott egészségügyi dolgozók számára. Részletek itt.

Maradj jó kedvű! 10 pozitív hangulatú könyv, film és sorozat a karantén idejére, ha rád tört a búskomorság

Fotó: GraphicaArtis/Getty Images

Az otthoni izoláció a lehangoltság melegágya. Amikor már semmihez sincs kedvünk, csak az ágyban vagy a kanapén fetrengeni, akkor sincs minden veszve. Ebben a cikkben olyan, viszonylag régebbi, vagyis online nagy eséllyel elérhető filmeket, könyveket és sorozatokat ajánlanak, amik pozitív szemléletükkel, kedvességükkel, hangulatjavítási képességeikkel emelkednek ki a mezőnyből.

Van három csillagjegy, akiknek csodálatos lesz a következő hónapjuk

Az asztrológusok szerint az idei április bőven tartogat kihívásokat, de három csillagjegy szülöttei a jóból is bőven kivehetik a részüket. Mire számíthatnak ők, és vajon te közéjük tartozol? Innen kiderül.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor elárulta, mi az egyetlen dolog, ami számít

képcím

Koronavírus itthon: először 20 ezer fölött az új fertőzöttek...

képcím

Új rendelet jelent meg az adóvisszatérítésről