A Hősök terén szerveznek megemlékezést az elpusztult szurikáta emlékére

Az esemény szervezői mécsesekkel vennének méltó búcsút Zarától és csemetéitől, miközben súlyos megtorlást követelnek "az elemi igazság jegyében".

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-18 15:13

Fotó: MTI/Újvári Sándor

Úgy tűnik, sikerült fokozni a fokozhatatlant, és tovább gyűrűzik a szurikáta-ügy kapcsán kirobbant tömeghisztéria. Nyilvános Facebook-eseményt hirdettek, “tiszteletteljes gesztusként Zara és mangusztacsemetéi emlékére” – számolt be a hvg.hu.

A Kecskeméti Vadaspark kedvenc szurikátája, Zara három nappal ezelőtt elpusztult, miután egy iskolás gyerek a földhöz vágta az állatot. Zara vemhes volt, emiatt pedig jóval izgatottabb is, és a gyerekek figyelmét is felhívták arra, hogy ne nyúljanak a ketrecébe. A fiú mégis bedugta a kezét az állathoz, aki megharapta őt, mire a gyerek ijedtében és fájdalmában halálos erővel csapta le a kezéről a harapós szurikátát.

Ezek után kommentelők tömegei akarták szó szerint meglincselni a szerencsétlen kisfiút, és olyan hihetetlen düh és agresszió áradt a bejegyzéseikből, hogy még a gyermekvédők is megszólaltak az ügy kapcsán.

A jelen demonstrációra egyelőre nem túl nagy az érdeklődés, mégis kétségbeejtő, hogy egyáltalán megszerveznek egy olyan eseményt, aminek a leírásában a következő áll az ügyben érintett gyermek kapcsán: “Azóta semmilyen büntetést nem kapott, pedig sokan úgy gondoljuk, a fiú megtorlást érdemel. Vele is ugyanezt kéne tenni, az elemi igazság jegyében.”

A mélyérzésű állatvédők a Hősök terére szervezik az eseményt, ahol “egy-egy gyertyával, mécsessel” szeretnének “méltó búcsút venni” az állattól.

 

 

Mai nap hírei

Bőven ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu3 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com5 órája

Trump fia megkérte Elon Muskot, hogy dobjon össze egy közösségi oldalt

digitalhungary.hu6 órája

Mi történik 20 év után a napelemekkel?

alternativenergia.hu7 órája

A legegyszerűbb egytálétel, aminek képtelenség ellenállni: brassói hagyományosan

unilife.hu16 órája

Börtönében elhunyt Phil Spector

444.hu17 órája

Még több hóesés, majd enyhülés jön a héten

agroinform.hu18 órája

Nem Ronaldo volt a Manchester United legjobb igazolása a klub BL-győztes védője szerint

eurosport.hosszabbitas.hu18 órája