Kiderült, mi okozta a Kecskeméti Vadaspark szurikátájának a halálát

Startlap - Startlap
Két utóddal volt vemhes Zara.

Földhöz vágta egy iskolás fiú a Kecskeméti Vadaspark szurikátáját, a Zarának nevezett állat azonnal elpusztult. Az ötödikes diák a tiltás ellenére bottal piszkálta a vemhes állatot, az ösztönösen beleharapott a fiú kezébe, aki pedig valószínűleg az ijedtségtől földhöz vágta.

A vadaspark igazgatójának, Tokovics Tamásnak az irodája a szurikáták kifutója mellett van, így rögtön odaért. A Borsnak idézte fel a történteket:

„Mérhetetlen fájdalom fogott el, amikor megláttam a mozdulatlan kis testét. A szájából és az orrából is dőlt a vér, szívmasszázzsal és légbefújással megpróbáltam újraéleszteni, de hiába. A boncolásból kiderült, hogy két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta. Az általános iskolai osztályt kísérő tanárok és szülők elnézést kértek, de leírhatatlanul elkeserít, hogy a fiú nem is simogatni akarta a harapás előtt, hanem bottal piszkálta.”

Zara másfél éve a vadaspark lakója, fél éven át éppen az igazgató gondozta, a nappalokat az irodájában töltötte, az estéket pedig családja és spánielje társaságában, akivel igazi játszópajtások lettek. Párt is találtak számára Zorró „személyében”, akivel közös utódait várta a kis állat. A történtek után Zorró órákig, kereste, hívta volt társát.

 

Címlapfotó: MTI – Újvári Sándor

Ez is érdekelhet

képcím

Szurikáták születtek a Miskolci Állatkertben

képcím

Új szurikáta érkezett a Kecskeméti Vadaskertbe Zara helyére -...

képcím

Vekerdy Tamás egy mondatban foglalta össze a szurikáta-ügy...