Vekerdy Tamás egy mondatban foglalta össze a szurikáta-ügy lényegét

Az ismert gyermekpszichológus is megszólalt a napokban nagy nyilvánosságot kapott kecskeméti szurikáta és a kisfiú szerencsétlen esete kapcsán.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-18 15:36

Vekerdy Tamás gyermekpszichológus egyórás online előadást tartott csütörtökön a Nyitott Akadémia Facebook-oldalán, számolt be a Dívány. A nagy népszerűségnek örvendő gyermekpszichológustól kérdezni is lehetett, így merült fel a napok óta tomboló szurikáta-ügy is.

Ha esetleg valaki nem tudná, az eset hétfőn történt a Kecskeméti Vadasparkban. Egy gyerekcsoport egyik résztvevője az előzetes figyelmeztetés ellenére benyúlt a vemhes állat ketrecébe, aki megharapta az újját, mire a kisfiú ijedtében és fájdalmában halálos erővel vágta földhöz az állatot.

Az ügy olyannyira felkorbácsolta az indulatokat, hogy már a gyermekvédők is felszólaltak, ugyanis az emberek valamiért még mindig támogatják az ókori megtorlás elvét, és szó szerint meg akarták lincselni a fiút.

Vekerdy elég tömören foglalta össze a helyzet lényegét. Szerinte mind az állat, mind pedig a gyerek szempontjából nagyon sajnálatos és szerencsétlen ami történt, de azt még inkább nehezményezi, hogy folyamatosan felheccelt állapotunkban az állatvédelem vagy más apropó hevében öntjük rá a gyűlöletünket és agressziónkat embertársainkra.

Címlapkép: Facebook

Mai nap hírei

Új luxusterepjáró születik a Dacia-Lada szövetségből

agroinform.hu9 órája

Vihart kavart és rímes riposztokat ihletett Lackfi János rendőrös verse

konyvesmagazin.hu14 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu15 órája

Jelentős enyhülés kezdődik

koponyeg.hu15 órája

5 csillagjegy, aki nehezen vészeli át a szakítást

joy.hu16 órája

A Ford fejlesztésével nem fog bepárásodni a szélvédőnk

autopro.hu17 órája

Oroszország kimerült

agraragazat.hu17 órája

11 ország, ahol még mindig nincs koronavírus

napmintnap.com19 órája