Kiemelt Hírek 2018. június 21.

A hétvégi strandolásnak lőttek – mutatjuk, mikor ér ide ma a vihar

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 21.
15 fokos lehűlés jön.

A csütörtök nagy részében még marad a hőség gomoly- és fátyolfelhőkkel. Délután a délkeleti megyékben számíthatunk már elszórtan záporra, zivatarra, majd estétől egyre többfelé.

Az Észak-Alföldön és a Kisalföldön megélénkül, időnként megerősödik a délnyugati szél, de szélerősödés zivatarok környezetében is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az igazi lehűlés és a csapadék éjfél előtt éri el hazánkat, ezzel péntekre akár 15 fokot is csökkenhet a hőmérséklet, 17 fokra számíthatunk és az ország nagy részén záporra, zivatarra, az északkeleti régióban felhőszakadásra, jégesőre is.

Így érkezik a vihar a Kiderül előrejelzése alapján:

Jövő hétig várnunk kell a melegre

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként kialakulhat zápor. Az északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Vasárnap változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett délelőtt több, délután kevesebb napsütés valószínű, helyenként eső, zápor is lehet. Az északnyugati szél a Dunántúlon élénk lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

A nyári meleg jövő hét közepe felé fog visszatérni.

Keresés az oldalon