Kiemelt Hírek 2020. április 02.

A Fidesz kizárását követeli a Néppárt 13 tagpártja

Startlap Kiemelt Hírek 2020. április 02.
A pártok vezetői elmondták, miért is tartják kevésnek már a felfüggesztést. Esti hírösszefoglaló.

Az Európai Néppárt több tagja is kéri, hogy zárják ki a Fideszt

Tizenhárom pártvezér írt alá egy Donald Tusknak címzett levelet, ami arra kéri az Európai Néppárt (EPP) elnökét, hogy zárják ki a pártcsaládból a Fidesz-KDNP-t. Ha kíváncsi vagy a levél pontos tartalmára, illetve a kérésük indokaira, akkor azokat idekattintva megtudhatod.

Vádat emeltek a DK-s Varju László ellen több bűncselekmény miatt

Fotó: MTI/Soós Lajos

A Központi Nyomozó Főügyészség különböző bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Varju László DK-s országgyűlési képviselővel szemben a Fővárosi Törvényszéken. Egyetlen kattintás után az is kiderül, milyen cselekedetekkel gyanúsítják a politikust. 

Tisztifőorvos: változóban a hazai járvány terjedése

Csütörtökön is megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját a operatív törzs, melyen Müller Cecília a koronavírus-járvány hazai legfrissebb számadatai mellett beszélt arról, hogy milyen komolyabb változás következett be Magyarországon a vírus terjedésében. A mai tájékoztató részleteiről itt tudhatsz meg többet. 

Ítéletet hozott az EU a kvótaperben, Magyarország rosszul járt

Hazánk és Lengyelország egyetlen menekültet sem fogadott be a menekültkvótákról szóló uniós rendelkezés keretében, míg Csehország tizenkettőt, ezért az Európai Bizottság beperelte a három államot. Az uniós bíróság csütörtökön napvilágot látott ítéletét ez a cikk tárgyalja részletesebben.

Felfüggesztenék Boldog István mentelmi jogát

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nem akárki, személyesen Polt Péter legfőbb ügyész tett indítványt a Parlament elnökénél Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Hogy miért tette mindezt, illetve mennyire komoly ügyről is van szó, az innen fog kiderülni. 

Kiderültek a gödöllői gyilkosság részletei

Megtagadta a vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során az a 39 éves gödöllői nő, aki szerdán délelőtt meggyilkolta a barátját egy helyi lakásban. Az ügy részletei idekattintva érhetőek el.

Ursula von der Leyen aggodalmát fejezte ki a magyarországi helyzet miatt

Az Európai Bizottság elnöke  csütörtöki sajtótájékoztatón a magyar felhatalmazási törvényt is szóba hozta. Szavai innen érhetőek el. 

Majdnem ezer ember halt megy 24 óra alatt Spanyolországban

Soha ennyien nem vesztették még életüket ilyen rövid idő alatt, ráadásul hatodik napja már, hogy egy nagyon rossz tendenciával kell szembenézniük a spanyoloknak – minderről ezen cikk nyújt tájékoztatást.

A SPAR dob mentőövet a más szektorokból elbocsátottaknak

Azt vallják, ezekben az időkben különösen fontos, hogy figyeljünk egymásra – rengeteg embernek adtak munkát az elmúlt hetekben.  A segítségnyújtásról itt olvashatsz bővebben. 

Koronavírus: halállal fenyegetőzik Duterte

A Fülöp-szigetek gyakorlatilag korlátlan hatalmú elnöke korábban már a kábítószer-kereskedőkkel kapcsolatban bemutatta, hogy nem szeret a levegőbe beszélni. Mostani durva üzenetén errefelé lehet ledöbbenni.

Keresés az oldalon