Kiemelt Hírek 2020. március 08.

A DK-s polgármester nőnap alkalmából köszönetet mondott a házimunkáért

Startlap Kiemelt Hírek 2020. március 08.
Dr. László Imre azzal az örökbecsűvel zárta fergeteges ünnepi posztját, hogy "minden sikeres férfi mögött egy nő áll". Esti hírösszefoglaló.

Az újbudai DK-s polgármester nőnap alkalmából megköszönte a házimunkát

Nehéz szavakat találni Dr. László Imre, a főváros XI. kerületének polgármestere ünnepi Facebook-bejegyzésére. A kerületvezető írása gyakorlatilag a házimunka dícsérete, amelyről nem győzte hangsúlyozni, hogy ez amúgy egy tök evidens tevékenység a nők részéről. Ezúton is köszönjük neki a kedves szavakat! László bejegyzését a Mandiner szemlézte, íme.

Mindeközben – milyen meglepő – a Hősök terén a 111. nőnap alkalmából tüntetést szerveztek a nők jogaiért és az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáért, valamint a párkapcsolati erőszak ellen. Az eseményen Karácsony Gergely főpolgármester is felszólt. A demonstrációról itt egy fényképes beszámolót találsz.

Orbán Viktor egy olyan Margaret Thatcher-idézettel köszöntötte fel a nőket, amiről korábban azt mondta, hogy túlzásnak tartja

Orbán Viktor ma reggel a Facebook-oldalán tutira akarhatott menni, amikor hagyományos nőnapi köszöntését egy Szomszédok-jelenetnek álcázva, Viktor szerepében mondta el. A kormányfő egy elég tömör szöveget választott: egy Margaret Thatchernek tulajdonított kétsorost mondott el. Igen ám, de kiderült két elég érdekes dolog erről az idézetről. Egyrészt az, hogy Orbán nem most sütötte el először ezt a gondolatot, másrészt az, hogy korábban már közölte, hogy túlzásnak tartja Thatcher kijelentésétRészletek itt.

Koronavírus Magyarországon: romlik az egyik fertőzött állapota

Megtartotta vasárnapi sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Müller Cecília országos tiszti főorvos, Menczer Tamás külügyi államtitkár, valamint Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője mondták el a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb itthoni fejleményeket. A törzs tájékoztatott az intézkedéseikről, javaslataikról, a fertőzés terjedésének módjáról, valamint arról, hogy a napokban rendőri intézkedésekre is szükség volt a járvány miatt. Ha érdekel, mi hangzott el a sajtótájékoztatón, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

A koronavírusról elég sok álhír terjed, így felmerülhet a kérdés, hogy milyen következménnyel jár, amennyiben valaki valótlan információkat oszt meg a betegségről a nyilvánossággal? Egyes oldalak szerint 3 év börtönt lehet kapni érte. Egy másik, jogi szempontból lényeges dilemma is övezi a világjárványt: vajon milyen esetekben számíthatunk kártérítésre, és mikor nem? Ezekről a témákról ír dr. Sándor Zsuzsa ebben a cikkben.

Koronavírus Olaszországban: Ferenc pápa “bezárva érzi magát”, lezárták a Pompeji romvárost, tömegek menekülnek északról délre

Tömegek igyekeznek délre Észak-Olaszországból a déli tartományok felé a koronavírus miatt. A dél-olaszországi Puglia tartomány elnöke azonnali megállásra szólította fel őket. A kiélezett helyzetről itt írunk bővebben.

Mivel Olaszországban közel a duplájára nőtt a fertőzöttek száma, a kormány vesztegzár alá helyezte Lombardia tartományt. Vasárnap bezárták a Pompeji  romvárost és a Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából szervezett kiállítást, amelyre 70 ezer jegyet adtak el. De itt még nem ért véget a minden eddiginél drasztikusabb intézkedések sora. A témáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A keresztény egyházfőt is komolyan érinti a vírus: a Vatikán modernkori történetében először fordult elő, hogy a pápa egészségügyi óvintézkedésből változtat beszéde szokásos helyszínén. És nemcsak Ferenc pápa, de a tömeg sem volt jelen a Szent Péter téren. Fényképek és további részletek itt.

Végezetül utolsó olaszországi koronavírusos hírünk a Wizz Airről szól: a légitársaság felfüggeszti több itáliai járatát. Mely gépeket érinti a döntés? Innen kiderül.

Szanyi Tiborék direkt nevezték ISZOM-nak a pártjukat

MTI Fotó: Mohai Balázs

Igen Szolidaritás Magyarországért, vagyis ISZOM: az MSZP-től kirúgott Szanyi Tibor pártjának új neve sokaknak okozott kisebb zavart. Szanyi végre leleplezte, mi áll a szokatlan név hátterében. Részletek itt.

Gy. Németh Erzsébet és Tüttő Kata kitiltanák a fővárosból a női testtel reklámozó plakátokat

A humán területekért felelős főpolgármester-helyettes és a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes közös közleményben jelentete be, hogy hadat üzennek a reklámtáblák ellen. A közleményt ide kattintva olvashatod el.

“Néztük, ahogy bénáznak, nem tudtuk, hogy kínlódjunk-e velük, vagy elzavarjuk őket, ha elzavartuk, az sem volt jobb, aki utánuk jött” – egy magyar építésvezető lerántotta a leplet az építőiparról

Erre a linkre kattintva egy interjút olvashatsz, amelyben egy lakóházakra szakosodott magyar cég építésvezetője számol be a hazai építőipar helyzetéről. Brutális munkaerőhiány, időpazarlás, haszontalan alvállalkozók, millimétereken kötözködő vásárlók, meg még egy csomó más izgalmas dolog testközelből.

Pár nap múlva megszűnnek a reggeli fagyok, és akár 20 fok is lehet

A hét elején még hűvös reggelekre számíthatunk, de utána megkezdődik az enyhülés. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Egy egri fogászaton dolgozik a menhelyről mentett kutya, Lara 

Forrás: YouTube/ Eger TV

Az ötéves, menhelyről örökbe fogafott border collie tavaly szeptember óta dolgozik a rendelőben. Mi a feladata Larának a fogászaton? Az Egri TV itt látható videós riportjából megtudhatot.

Cigány nők álltak modellt a Romani Design tavaszi kollekciójában

A Romani Design sem feledkezett meg a nőnapról: a divatmárka négy roma lányt és nőt kért fel, hogy 2019-es tavaszi-nyári kollekciójába öltözve üzenjen a roma nőknek. A kollekció a roma-magyar kettős identitásra való büszkeséget hangsúlyozza a hazai kékfestő műhelyek mintái és a tradicionális cigány motívumok segítségével. Ebben a cikkben  Varga Erika tervező mesél a közös munkáról, amelynek eredményéről számos fényképet találsz.

 

Keresés az oldalon