Ezért válik halálossá a koronavírus

Startlap - Startlap
Ellenünk fordítja azt, aminek védenie kellene. Heti hírösszefoglaló.

 Koronavírus: kiderült, miért válik halálossá a kór

A vírus saját érdekében variálja az immunrendszer egyes reakcióit, de másokra nincs hatással – ide kattintva kiderül, miképp végez áldozatával. 

Szijjártó Péter szombaton hozta nyilvánosságra a tenerifei magyarok tesztjét

A külügyminiszter személyesen, saját Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a több hete karanténban lévő magyarok tesztjét, köztük a Tenerifén nyaraló két családét is. Ha kíváncsi vagy a végeredményre, csak ide kell kattintatnod.

Az ítélethirdetés után zárt osztályra került a meggyilkolt borsodnádasdi lány, K. Csenge édesanyja

A napokban derült ki, hogy négy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát, a 22 éves B. Rolandot. A férfit, aki az előzetesben töltött évek miatt szabadon kisétálhatott a bíróságról. Az elhunyt lány anyja most megszólalt a tárgyalásról. Részletek itt.

Koronavírus Magyarországon: megszökött egy gyanús beteg a pestszentlőrinci szakrendelőből, az ELTE karantént rendelt el, felfüggesztették az iráni vízumok kiadását

A pestszentlőrinci szakrendelőből megszökött egy koronavírus-gyanús holland beteg. Az esetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A BKV pénteken jelezte, hogy elrendelték járműveik fokozott fertőtlenítését, valamint egy, eddig is alkalmazott higiéniai technikát kiterjesztettek a Combino villamosokra. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Az operatív törzs tájékoztatása szerint már Pécsett is többen vannak karanténban. Róluk itt olvashatsz.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) karanténra kötelezett bizonyos hallgatókat és oktatókat, valamint felfüggesztette egyes óráit, és munkatársaik egy részét arra kérték, tartsák távol magukat az oktatástól. Az egyetem intézkedéseit ebben a cikkben ismertetik.

Pénteken ismét sajtótájékoztatót tartottak a koronavírussal foglalkozó operatív törzs ülése után. A törzs több új rendelkezést hozott, többek között felfüggesztették az iráni vízumok kiadását. A hazánkban tartózkodó két fertőzött iráni diák megbetegedése miatt számos intézkedés van folyamatban. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa részletesen beszámolt a magyarországi betegek, valamint karanténban lévők állapotáról. Részletek itt.

A COVID-19 járvány a hazai ipart is sújtja: a vége felé járnak a készletek, és kérdés, kihúzzák-e addig, míg ideérnek a részegységek a lassan ismét felpörgő kínai üzemekből. A koronavírus befolyása bizonyos szektorokban máris drasztikus, és sok helyen a járvány miatt túlóráznak. Ebben a cikkben a koronavírus itthoni és külföldi gazdasági hatásairól írnak.

Megvert bujáki nő: nyilvános az orvos véleménye

Elkészült az igazságügyi orvosszakértői vélemény a Bujákon megvert Orosz Bernadett sérüléseiről. A szakértő személyesen egyszer sem vizsgálta meg a nőt, csak korábbi ambuláns lapokból, zárójelentésekből dolgozott. Ha érdekelnek a következtetései, a részletes leírást ebben a cikkben találod.

Hihetetlen, de igaz: hatalmas befolyásra tett szert Orbán lánya

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI, Szigetváry Zsolt / MTI

A magyar miniszterelnök gyermeke mellett hazánk leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrincnek is olyan lánya van, aki erős ráhatással bír az ország bizonyos szegmenseire. A Forbes magazin ez évben is listázta a legbefolyásosabb 50 nőt: ide kattintva lehet rácsodálkozni, hogy miként is kerültek egy társaságba olyan ismert emberekkel, vezetőkkel, akik már évtizedes tapasztalattal bírnak akár üzleti, akár közélet terén. 

A Videoton portugál edzője azt mondja, hogy Orbán Viktor spájzában, sonkaevés közben oldották meg a fociklub problémáit

José Gomes 2013 januárja és 2014 tavasza között volt a Videoton edzője, és most a Tribuna Expresso nevű online lapnak adott interjújában elmesélte, milyen közeli kapcsolatban állt a magyar miniszterelnökkel. A sztori jól illusztrálja azt, amit számos pletykából hallani: hogy Orbán Viktor egészen kicsi ügyekbe is személyesen folyik bele, és afféle mikromenedzsmenttel vezeti az országot. Ha érdekel, miként nyilatkozott Gomes, akkor ezt a cikket olvasd el.

Váratlan: új adat tűnhet fel a személyiken

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Három fideszes képviselő nyújtott be egy olyan törvényjavaslatot, melynek értelmében újabb információval gazdagodna mindannyiunk személyi igazolványa. Ha kíváncsi vagy mi is az a sor, amit szeretnének a kártyán látni, akkor csak ide kell kattintanod. 

Pártot alapított Szanyi Tibor, 2022-ben indul is

Az MSZP egykori politikusa igencsak hosszú nevet választott saját, újonnan alakult pártjának, melynek irányvonalát már be is lőtték. Szanyi kapitány friss kezdeményezéséről, és annak sajtóvisszhangjáról errefelé tudható meg több információ.

A Vodafone új, családközpontú programjáról nem csak a cégeknek, de a kormánynak is példát kellene vennie

A Vodafone elég ambiciózus célt tűzött ki maga elé a következő öt évre: 2025-re a vállalat a világ legjobb munkahelyévé kíván válni, nők és férfiak számára egyaránt. Ennek érdekében idén nyáron Magyarországon is elindul egy esélyegyenlőségi kezdeményezés, amelynek keretében az új családoknak nyújtanak nem mindennapi támogatást. Ha kíváncsi vagy, miről van szó, akkor kattints ide.

Ez is érdekelhet

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...

képcím

Koronavírus itthon: 39 928 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint