A Brexit káoszba fulladó bohózata ellenére a kormánypárt népszerűbb, mint a Munkáspárt

Ha létezik kritikája az ellenzéknek, akkor ez kétségkívül az.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-03 11:38

MTI/EPA/Andy Rain

Megdöbbentő adatokat mutat az Opinium legfrissebb közvélemény-kutatása. Hiába Theresa May miniszterelnök szerencsétlenkedése, a kormányzó toryk nyilvános belháborúja, a kormány parlamenti leszavazása és az egyre fenyegetőbb brexit-katasztrófa, az ellenzéki Munkáspárt annyira népszerűtlen, hogy a konzervatívok az élre törtek és a legutóbb választás óta nem tapasztalt előnyre tettek szert velük szemben – írja a 444.hu.

Különösen viccessé válik az összevetés akkor, ha konkrét személyek népszerűségi indexeit nézzük meg. Pl. May miniszterelnök a kétballábas tojástáncával és a kívülről szinte már parodisztikusnak ható Theresa a világ ellen magánműsorával még mindig népszerűbb – pontosabban sokkal kevésbé utálják –, mint a Munkáspárt vezére, Jeremy Corbyn.

A brit választók a felmérés szerint teljesen megosztottak abban, hogy mit kellene tenni, ha a parlament végleg leszavazza May brexit-megállapodástervezetét. 43 százalékuk szerint ebben az esetben a kilépést el kellene halasztani és népszavazást kéne tartani a hogyan továbbról, míg 42 százalék szerint jöhetne a megállapodás nélküli, úgynevezett no deal brexit – írja a portál.