Ukrajnából elindított felderítő robotrepülőgép zuhanhatott le Zágrábban

Startlap - Startlap
Ejtőernyőket és a repülő jármű roncsait találta meg a rendőrség a horvát főváros déli részén egy méretes kráterrel együtt. Délelőtti hírösszefoglaló.

Ukrajnából elindított felderítő robotrepülőgép zuhanhatott le Zágrábban

A magyar határ közelében fekvő Ivano-Frankivszkot is bombázzák

Először érte légitámadás a lengyel határ közelében fekvő Luck városát, Közép-Kelet-Ukrajna egyik legfontosabb települését, Dnyiprót, valamint a magyar határtól légvonalban 160 kilométerre fekvő Ivano-Frankivszk területét. A brit hírszerzés szerint rendkívül valószínűtlen, hogy Oroszország teljesítette eredeti terveit. Műholdfelvételek tanúsítják, hogy a katonai erőket átcsoportosítják, és újra megindultak Kijev felé. Volodimir Zelenszkij aggasztónak tartja az oroszok biológiai fegyverekről szóló vádjait, mert “ha tudni akarod, mit tervez Oroszország, nézd meg, mivel vádolnak másokat” – fogalmazott az ukrán elnök. Az orosz-ukrán háború történései percről percre.

Orbán Viktor: Nem lesznek szankciók, amelyek kiterjednének az olaj és a gáz területére

A magyar miniszterelnök éjjel fél háromkor jelentkezett be Versailles-ból a Facebookon, az uniós állam- és kormányfők rendkívüli, kétnapos  csúcstalálkozójáról. Orbán Viktor a “legfontosabb ügynek” nevezte az orosz gáz- és olajimport kérdését, a háborús helyzetről pedig azt mondta, “több mint drámai”. Videó.

Az állítólagos ukrán vegyifegyver ügye lehet a következő napok nagy témája, Kína is beszállt az oroszok oldalán

 A képen Zao Lijian kínai külügyi szóvivő látható Pekingben 2020-ban. (Kyodo News via Getty Images)

ENSZ-gyűlést tartanak pénteken Oroszország kérésére Ukrajna esetleges biológiai fegyvereinek ügyében, amely az orosz védelmi minisztérium szerint amerikai segítséggel készült, és az Oroszországon átvonuló madarak segítségével terjesztenék a vírust. A pekingi külügyminisztérium “többoldalú ellenőrzést” sürget az oroszok által feltárt “titkokról”. Bővebben.

Betörtek a városnaményi adománypontba, ahol az ukrán menekülteknek gyűjtenek

A gyanúsítottak a közeli bokrok között bujkáltak, amikor a rendőrség a helyszínre érkezett. Fotók és további részletek itt.

Észak-Korea fejleszti az űrkísérletekre használt létesítményét, ahol rakétatechnológiával kísérleteznek

Az állami média pénteki beszámolója szerint Kim Dzsongun a szohéi kísérleti telepen az ország űrkutatási törekvéseinek valóra váltásáról nyilatkozott, Szöul és Washington viszont egy új interkontinentális rakétáról és “súlyos aggodalmakról” számolt be. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A művészeti akadémiával és a műszaki egyetemmel takarózva építenének monstrumot a keszthelyi partszakaszra

A szándék hasonlóan abszurd, mintha a Festetics-kastély parkjában akarnának lakótelepet létesíteni

– mondják az építészek, amikor a Balaton Szálló környékére érnek, ahol bazársort és lakópark építését tervezik. De az északi part csücskében egy ennél jóval nagyobb beruházás előkészítése is zajlik, amiről helyi városvédők szörnyülködve beszélnek. Egy gigantikus vízparti sportkomplexumról van szó, amelynek kapcsán a település fideszes polgármestere külön kiemelte, hogy a tervek megalkotásában az MMA, a BME, a város lakói és civil szervezetek is részt vettek, azt azonban már nem említette meg, hogy habár a BME Építőművészeti Doktori Iskolájának több mint két tucat magyar és külföldi doktorandusza, és mintegy húsz további szakértő valóban elkészítette a terveit a partszakaszról, ötleteiket teljesen figyelmen kívül hagyták a döntéshozók. Riport.

Több mint 161 ezer magyar kért végleges letelepedési engedélyt az Egyesült Királyságban a Brexit óta

Ugyan az EU-polgárok számára szóló, meghatározatlan időre érvényes tartózkodási engedélyek igénylési határideje már tavaly nyáron lejárt, a brit kormány továbbra is bíztatja a jogosultakat a jelentkezések leadására. Február végéig mintegy 6,5 millió EU-állampolgár folyamodott letelepedési engedélyért – közölte a belügyminisztérium. Részletek.

Koronavírus itthon: tovább csökken a fertőzöttek és az elhunytak száma

Közzétették a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikákat az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Zavartalan napsütést ígér a hosszú hétvége

DeAgostini/Getty Images

A négynapos szünetben hideg lesz, cserébe szikrázó napsütés várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Independent Picture Service/Universal Images Group via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit

képcím

Orbán Viktor Magyar Péterről: Bonyolította az életünket

képcím

Orbán Viktor: Legyőztük a régi és az új ellenzéket, a...