Videón az Orbán Viktorért tartott szentmise: "Hála érte istennek, aki őt nekünk ajándékozta"

Startlap - Startlap
"Pártpolitikát én nem folytatok és soha nem is fogok folytatni" - közölte a plébános, aki szerint a miniszterelnök isten magányos, bátor fáklyájaként "Jézus és az ő szent lelkének erejével" tölti be küldetését. Délelőtti hírösszefoglaló.

Videón az Orbán Viktorért tartott szentmise: “Hála érte istennek, aki őt nekünk ajándékozta”

Imádkozunk az országért, és hogy a sátáni erők ellen folytathassa azt a munkát, amit az istentől kapott

– fogalmazott az esemény szervezője, Mikus Márton. Az egyik résztvevő azt mondja a kormányfőről, hogy “a körme alatt nem létező piszok többet ér, mint az egész ellenzék”, majd a mise során azt is megtudjuk, hogy Orbán Viktor isten magányos, bátor fáklyája, aki “Jézus és az ő szent lelkének erejével” tölti be küldetését. A plébános, aki szerint a következetes keresztények a Fideszre szavaznak, kijelentette, 

pártpolitikát én nem folytatok és soha nem is fogok folytatni.

A Telex a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban járt Orbán Viktor születésnapján. Íme a felvétel

Mészáros Lőrinc: Rengeteg munka létezik erre az évre

Ez sajnos nem egy Bödőcs paródia, hanem valóban egy egyszerű gondolatvilágú gázszerelő beszél banktulajdonosként Magyarország második legnagyobb bankjának […] ünnepségén. Viszont sajnos így is nagyon vicces és persze egyben végtelenül szomorú és ijesztő is az egész

– kommentálta Hadházy Ákos az általa közzétett felvételt, amelyen Mészáros Lőrinc nyelvtani és tartalmi szempontból egyaránt sajátosan fogalmaz.

Népszavazást tartanának az oroszok Herszonban és Zaporizzsjában

Az orosz kormánypárt főtitkára kijelentette, Herszon és Zaporizzsja lakosságának kell dönteniük saját sorsukról, de “nincs kétsége” arról, hogy a területek az Orosz Föderáció részévé válnak; az USA nagy hatótávolságú rakétarendszereket küld Ukrajnának; Zelenszkij szerint 60-100 ukrán katona hal meg naponta. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Százmilliókkal kárpótolja az EU Matolcsy Ádám, Mészáros Lőrinc és Gattyán György cégeit a Brexit miatt

MTI/Máthé Zoltán

Akinek “hitelt érdemlően” igazolható módon kára keletkezett, amiért az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatott az uniónál. A jegybankelnök fiának bútorgyára, amelyet az Európai Unió nemrég nagy összegre büntetett egy pályázat miatt, profitja tizenhétszeresét, Matolcsy Ádám barátja, Száraz István cége nyeresége ötszörösét kapja meg támogatásként. Gattyán Györgynek sem kell szomorkodnia, a teqball nevű magyar találmányt gyártó társasága már eddig több mint 700 milliót kapott az államtól és az EU-tól, ezt fejelték meg most még pár százzal. Bővebben.

Márki-Zay Péter elszámolt a kampánytámogatással

A Magyar Közlönyben megjelent beszámoló szerint Márki-Zay egyetlen cégnek fizetett ki közel 1,2 milliárd forintot. Részletek.

Orbán Viktor apjának cége majdnem kétmilliárdos nyereséget termelt

Az Orbán Győző többségi tulajdonában álló bányacégnek tempósan növekszik a forgalma, a nyereséget pedig ki is vették belőle. A Dolomit Kft. számos állami beruházás beszállítója volt, termékeiket jjellemzően jóval drágábban árulják, mint versenytársaik. A miniszterelnök édesapjának látványos üzleti sikereiről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Már a kampány előtt félmilliárdos nyeresége volt a Megafonnak

Az Orbán-kormányt népszerűsítő kommunikációs központ bevétele tavaly hirtelen a tizenhétszeresére ugrott, és egy fillér adót sem kell fizetni utána, mivel nonprofit szervezetről van szó. Részletek.

Koronavírus itthon: 4 ezerrel kevesebb fertőzött van, mint egy héttel ezelőtt

Chip Somodevilla/Getty Images

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közzétette az elmúlt egy hét összesített járványügyi statisztikáit. Az adatokat ebben a cikkben ismertetik.

Hiába vonulnak el a felhők, érkezik az utánpótlás

A délelőtti órákban kelet felé elhagyják az országot a viharok, de már este újabb zivatarok kialakulására lehet számítani. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: YouTube/Telex.hu)

Ez is érdekelhet

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Szijjártó az ukrán béketervről: "Azt én megvétóztam"

képcím

Macron: ha Oroszország győz Ukrajnában, vége az európai...