A 6 legjobb Terence Hill-film

Bud Spencerrel és nélküle.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-19 11:00

Fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba

Vajon csak mi, magyarok rajongunk ilyen szinten Terence Hill és Bud Spencer filmjeiért? Szinte mindegy is, melyikről van szó, garantált a szórakozást, még úgy is, hogy egészen biztosan találunk bennük olyan jelenetet, amit már kívülről tudunk. A csattanós pofonokat és az ezzel járó fogkiköpéseket is ugyanúgy élvezzük, hiába láttuk már legalább háromszor. Na jó, van az tíz is… Mégis megunhatatlanok. Nehéz így kedvenceket választani közülük, de azért megpróbáltunk kiemelni néhányat.

Nincs kettő négy nélkül

Ebben a filmben igazi félénk, nyámnyila szereplőket alakítanak Bud és Terence, persze csak részben. Ugyanis a feladatuk, hogy ezt a teszetosza milliomospárost helyettesítse, és ha már ott vannak, jó néhány pofon kíséretében leszámolnak az ellenségeikkel is.

Kincs, ami nincs

Egy sziget bennszülöttekkel, Puffin lekvár, egy japán szamuráj, az elrejtett kincs és persze Anulu a főszereplői a filmnek a legendás páros mellett. Kihagyhatatlan sokadszorra is, a tanulsága pedig mindennél többet ér: Aki barátot talál, kincset talál.

Különben dühbe jövünk

A két főszereplő sivatagi autóversenyre készül, de valaki keresztbe tesz nekik. Amíg ők sör-virsli versenyen igyekeznek megmutatni, mit tudnak, egy helyi bűnbanda tönkreteszi a kocsijukat. Természetesen ezt nem hagyják annyiban, hamarosan beindul a pofongyár…

 

Bár a két színész neve szinte összeforrt, Terence Hillnek egyedül is széles a színészi palettája, játszott papot, rendőrt és természetesen vadnyugati hőst is. Lássuk ezekből a kedvenceket!

Lucky Luke

Megállapodnak az 1880-as évek végén a fehérek és az indiánok, miszerint a telepesek átmehetnek a Prérikutya földjén, de nem háborgathatják őket. Így felépül a telepesek városa, ahol hamarosan felbukkannak a fegyverek is, tehát szükség van egy seriffre. Ekkor jön Lucky Luke, aki vállalta, hogy vigyáz a rendre.

Szuperzsaru

David Speed nyomozó miután megpillant egy rakétát a magasban, hirtelen földöntúli képességeket kap. Képes a telepátiára, de egy felhőkarcoló tetejéről is simán leugrik. Bár a legnagyobb bűntényeket is könnyedén megoldja így, egy bűnözőnek mégis sikerül csapdába csalnia…

Don Camillo

Don Camillo nem egy olyan pap, akit megszokhattak a faluban: motorozik, a reverenda alatt farmert hord, fiatal lányokkal görkorcsolyázik és néha még az öklét is használja. A helyi polgármesterrel összetűzésbe kerül, a vitát egy focimeccsen kívánják eldönteni. De aztán a meccs is tömegverekedésbe torkollik…

Mai nap hírei

Nem halt ki a világ legnagyobb ragadozója? Fotón a bizonyíték!

metropol.hu6 órája

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu11 órája

Dinoszauruszcsontok lehetnek a Holdon?

agrotrend.hu13 órája

Jó hír az áfáról

itbusiness.hu14 órája

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu14 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu18 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu19 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu19 órája