Kiemelt Hírek 2018. június 19.

6 dolog, amit semmiképp se hagyj ki az idei Művészetek Völgyén

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 19.
Rengeteg csábító programpontot emelhetnénk ki, de ha mást nem, legalább ezeket nézd meg.

A kapolcsi Művészetek Völgyét, ami idén július 20-tól 29-ig tart, tulajdonképpen nem is neveznénk klasszikus fesztiválnak, mert annál valahogy több. A Kapolcs, Taliándörögd és Vigándpetend közti egész napos ide-oda ingázás, a vidéki életérzés, a különböző udvarokban való ücsörgés és barátkozás valahogy egészen más, mint egy Volt vagy Sziget fesztiválon tombolni (amiről persze szintén nem állítjuk, hogy nem jó). Nem véletlen, hogy a Művészetek Völgyébe rengeteg kisgyerekes család is érkezik évről évre. Lakókocsival, sátorral is, akár mind a 10 napra.

És ez a 10 nap idén is dugig van programokkal, amikből mi sem tudnánk egykönnyen választani. Ezért gondoltuk, talán segítünk neked is azzal, ha kiemeljük az 5 legérdekesebbnek ígérkező eseményt.

 

Gyereknaaaaap! ❤️ #muveszetekvolgye #emlékek #tb

A post shared by Müvészetek Völgye Fesztivál (@muveszetekvolgye) on

1.      Igazi színházi élmények

Legjobb darabjait hozza el a Színház és Filmművészeti Egyetem, a Nemzeti Szín-Téren a Nemzeti Színház, a Kaposvári Színház, a Kárpátaljai Magyar Színház, a Színház Színpadon a Katona József Színház, a Manna Produkció, a Veszprémi Petőfi Színház, a Nézőművészeti Kft és sok más társulat előadásait mutatják be.

A Momentán Társulat improvizációs színházzal szórakoztat, a Karaván Művészeti Alapítvány tehetségei a Mókuskertben alkotnak majd.

2.      Hobo előadásai

Hobóra idén is számíthatnak rajongói. Taliándörögdi helyszínén előadóestekkel, beszélgetésekkel készül és az ősszel megjelenő lemezének egy-két dalát is bemutatja a közönségnek.

3.      Cirkusz a javából

Vigántpetenden a Cirque du Tókert helyszínen az újcirkusz és a tánc kapja a főszerepet, fellép például a nemzetközi hírnevű Recirquel Újcirkusz Társulat is. Az itt szervezett akrobatikus workshopokon bárki belekóstolhat az újcirkusz világába.

A Tókertben újdonságként megnyílik a Cinema Hungary Völgymozi is, ahol régi klasszikusokat és most futó mozifilmeket vetítenek majd a csillagos ég alatt.

4.      Nemzetközi előadók a Panoráma Színpadon

A rengeteg, méltán híres magyar előadó mellett, akikben csalódni kizárt (Anna and the Barbies, 30Y, Quimby, Hiperkarma, Kiscsillag, Irie Maffia, Péterfy Bori & Love Band, Szabó Balázs Bandája, Jónás Vera Experiment, Csík Zenekar, Margaret Island, Bohemian Betyars, Vad Fruttik, Random Trip, és így tovább) a bulihangulatért olyan külföldi vendégek felelnek majd, mint az Asian Dub Foundation, a DePhazz, a Triggerfinger vagy Rebecca Ferguson.

5.      Gyerekprogramok minden mennyiségben

Gyerekprogramokkal szinte minden udvar készül, a Diabelli Udvar pedig kifejezetten csak  a gyerekekre koncentrál. Koncertek, kézműves foglalkozások, játékok, játékos tanulás várja a legkisebbeket, a fesztivál hat éves korig ingyenes. A szülőket a műsorfüzetben idén is külön Gyermekvölgy programbontás segíti az eligazodásban.

6.      Kutyaudvar kutyás témákkal

A Művészetek Völgye kutyabarát fesztivál.

Az idei évben a négylábúak saját udvart is indítottak, ahol kutyákhoz kapcsolódó előadásokkal, szakértői tippekkel és programokkal várják az ebeket és gazdáikat.

A kutyás programoknak is otthont adó Artjáró délutánonként TEDx beszélgetések helyszíne is lesz, ahol a tudományos kérdések mellett a 21. századi férfi és női szerepek is előtérbe kerülnek. Ezt a témát a Kaláka Versudvarban ismert házas-, szülő-, gyerek-, testvér-, alkotópárokkal is feszegetik a Képmás beszélgetéssorozatban. A Harcsa Veronika Udvarban izgalmas worksopok váltják egymást, a Highlights of Hungary beszélgetéssorozata pedig az év leginspirálóbb történeteiből merít.

Közzétette: Művészetek Völgye – 2018. június 14.

 

Mindez azonban tényleg csak ízelítő a több mint 1500 program közül – idén se hagyd ki a Művészetek Völgyét!

 

 

 

 

Keresés az oldalon