Kiemelt Hírek 2018. július 28.

10+1 dolog a programokon kívül, amikért egyetlen napra is érdemes leugranod a Művészetek Völgyébe

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 28.
Itt még a fesztivál legutolsó napját sem ajánlott kihagyni - olyan dolgokat látsz, hallasz, ízlelsz, amiket sehol máshol.

Mi már régóta azon az állásponton vagyunk, hogy a Művészetek Völgye igazi terápiás hatással bír. Mindenkin, aki ide érkezik – fiatal, idős, férfi, nő, völgymunkás, vendég -, valami hihetetlen nyugalom és jókedv lesz úrrá. Akárkit megszólíthatsz az utcán, mindenki barátságos. Talán ezek a lélegzetelállítóan szép lampionsorok, meg a babzsákok teszik? Vagy magának a völgynek van valamiféle sajátos rezgése? Nem tudjuk, de összegyűjtöttünk 10 (plusz egy) érvet a programokon kívül, amikért akkor is érdemes eljönnöd, ha a napijegy vásárlásán még tanakodsz.

Igen, akár a legutolsó napra is, akár még a borongós időben is. Hidd el, ezek a tényezők nem fognak semmit elrontani.

1. Ételek, amiket sehol máshol nem találsz meg

Itt például a vánkos látható, amit kifejezetten az azt árulók kereszteltek erre a névre. Mennyei töltelékekkel készül, ropogós, illatos hajtott tésztában. Képtelenség ellenállni neki! De van dödölle, kenyérlángosok, tócsni, lepények, és persze temérdek falusi meleg étel is, a lecsótól a leveseken át a főzelékekig.

2. Frappáns, kreatív poénok

Itt egy ínycsiklandó réteseket áruló stand mellett is mókásan felrajzolják a rétes elkészítésének módját – amellett, hogy élőben nézheted magát a készítést is. Lépten-nyomon efféle kreatív, megmosolyogtató adalékokra lelsz, akkor is, ha egyszerűen csak végigsétálsz az utcán.

 

3. Egészséges desszert: a krokodilhús!

Még magukat az ételeket is képesek teljesen új köntösbe öltöztetni. Az itt látható, szegény, felszabdalt krokodil csupa egészséges alapanyagból készült, magvakkal teli gyümölcsbomba, ami majszolásra hívogat minden arra járót.

4. Életképek, amelyek örökre az elmédbe égnek

Lehetnek meghatóak, libabőrösek, vagy egyszerűen csak nagyon viccesek…

 

5. Klastrom

A taliándörögdi Szent András gótikus templomromot körüllengő atmoszféra egyszerűen leírhatatlan. Nemcsak nappal, de éjjel is kifejezetten javasoljuk a meglátogatását – varázslatos a tövében üldögélni. Programok itt már nincsenek, ez a helyszín a teljes nyugalom, csönd, elvonulás és gyönyörködés helyszíne.

6. Bámulatos fényfestések

Nemcsak a Kapolcs központjában lévő evangélikus templom, de a taliándörögdi Fonó udvar épülete is elképesztő színes öltözékekbe bújik esténként, amit élőben látni egyszerűen óriási. A vetítőgépeket és az alattuk lévő festett üvegeket is bátran megvizsgálhatod.

7. Teljesen formabontó faházikók, amikben akár lakhatsz is a jövőben

A Hello Wood összművészeti alkotótábora évről évre nagyobbá növi ki magát. A világ minden pontjáról részt vesznek benne az építészet iránt rajongó egyetemisták, és egészen formabontó ötleteket valósítanak meg. Idén sajátos, teljesen egyedi, berendezett víkendházakat szemlélhetsz meg kívülről-belülről. Ezek nem csupán művészeti alkotások: olyan prototípusok, amelyeknek minden esélyük megvan arra, hogy a jövőben használatba kerüljenek.

 

8. A legegyedibb holmik – akár neked, akár ajándékba

Mi például ezekbe a vésett vágódeszkákba szerettünk bele. Sose gondoltuk volna, hogy egy vágódeszka ennyire menő lehet! (Ezt is a Hello Wood kiállításán láttuk.)

9. Leírhatatlan látképek az esti fényekben.

Erre a környezetre nem lehet mást mondani: eszméletlenül romantikus. A parasztházacskák, a dimbes-dombos táj látványa egész nap simogatja az ember lelkét, de a naplemente fényében mindennél csodálatosabbak.

Egyébként a véradásért ingyen napijegy jár!

10. Imádni való blökik mindenfelé. 

Mivel a fesztivál kutyabarát, az utcákon és az udvarokban egyaránt vidám négylábúak tetézik a hangulatot. Többet adnak hozzá az egész rendezvényhez, mint hinnéd! Minderről egyébként ebben a cikkünkben írunk bővebben.

+1. Helyi borok. Kell ennél több? 

Ha mégis elcsábulnál a programok irányába is, akkor itt nézelődj – vasárnap este többek között a Quimby játszik! 😉

Keresés az oldalon