Kütyü 2021. április 03.

PC- és konzoljátékok, amiket nagyon várunk 2021-2022-ben

Balázs Kütyü 2021. április 03.
Ha minden jól megy, akkor több olyan játék is érkezhet az elkövetkezendő egy-másfél évben, PC-re, konzolra is, amiknek a megjelenéséig megéri vágni a centit.

A koronavírus a játékiparral sem bánt kesztyűs kézzel, több cím késve jelent meg már az elmúlt egy év során is, ráadásul gyakorlatilag per pillanat lehetetlenség értelmes áron videókártyához jutni, hiszen a megugrott keresletet nem bírják szusszal a gyártók (ezen állapot kialakulásában persze a maradjotthon életérzés kényszerű művelői mellett vastagon sárosak a bitcoinbányászok is). Ahogyan az pedig a gazdaságban lenni szokott, ha valami kapcsán a kereslet meghaladja a kínálatot, drágulás lép fel.

Persze nem kell rögtön megsajnálni az üres képernyők előtt szomorkodó gamereket, hiszen ígéretes játékok közben fokozatosan érkeznek, megjelent két új menő konzol is (a PS5 és az Xbox Series X), sőt, olyan áthidaló megoldások is léteznek, amikkel a videókártyahiányt elég jól ki lehet bekkelni. Itt ugye elsősorban azokra a videójáték-streamelő szolgáltatásokra gondolunk, mint a Google Stadia, vagy az Nvidia Geforce Now. Lássuk is, hogy mik azok a konzolon, vagy pc-n, esetleg is-is debütáló játékok, amikre szívesen rátennénk akár már most a kezünket:

Prince of Persia: The Sands of Time remake

A Prince of Persia sorozat a kilencvenes évek nagy durranása volt és bár a harmadik része csúfosan megbukott, az ezredforduló után az Ubisoft mégis látott fantáziát a feltámasztásában és így születhetett meg a Sands of Time-mal kezdődő újabb trilógia, aminek az első darabját porolják most le azok számára, akik képtelenek a 2010 előtti grafikával bármit is kezdeni.

A Sands of Time azért is egy figyelemreméltó darabja a szériának, mert a szokásos akciódús platform elemeken túl az idő manipulálásával is játszhatunk benne, ami egészen új távlatokat nyitott annak idején az ugrálós kardozós játékok számára.

Kicsit ugyan zavarba ejtő ez a dolog, mert a remake mindig kétesélyes dolog, pontosabban három. Vagy szörnyű lesz, vagy kiváló, vagy egy ásítva elnyomott meh kíséretében bekerül az egynek jó kategóriába. Persze ez igaz az összes többi játékra is, úgyhogy ettől egy esélyt éppenséggel kaphat a Prince of Persia is.

Lord of the Rings: Gollum

Igen, ez pontosan az, aminek látszik. A Gyűrűk Ura fura, a hatalom gyűrűjétől megtébolyodott karakterének, Gollamnak a bőrébe kell bújnunk ebben a játékban.

Ismerve a főszereplőnket, nagyjából felkészülhetünk arra, hogy az ide-oda ugrálás, mászás és természetesen a szompolygász, azaz a sunnyogás fognak központi elemet képviselni a játékban.

A történet nem sokkal azután kezdődik, hogy Gollam megszerzi a gyűrűt, így bőven A Gyűrűk Ura cselekménye előtt járunk majd. Szerepet kap természetesen a játékban Gollam hasadt személyisége is és ennek megfelelően a játékosnak nehéz döntéseken át lehetősége nyílik majd a teremtmény jellemének alakítására is.

Gotham Knights

Az elmúlt tíz-tizenkét év során több eléggé jó Batman játék is megjelent, gondoljunk itt akár az Arkham Asylumra, vagy az Arkham Cityre, illetve az Arkham Knightra. Ezek nyomába szeretne érni a korábbi eresztések némelyikében is közreműködő, kanadai WB Games Montréal, akik segítségével egy új játék erejéig visszatérhetünk Gotham városába, hogy szétcsapjunk a rosszfiúk között.

A baj csak az, hogy a sztori szerint Batman halott, így kénytelenek leszünk a segédeivel hozzálátni a rendrakásnak, akiket többek között Robin, Éjszárny, illetve Batgirl képviselnek.

A játékot egyedül, de ketten is játszhatjuk és a korábbi hagyományokhoz híven egy óriási, szabadon bejárható Gothamet kapunk, ahol nyugodtan kitombolhatjuk az igazságosztói hajlamainkat.

Dragon Age 4

A fantasy alapú szerepjátékok egyik legkiválóbb darabja a Dragon Age sorozat, amelynek eddigi három, az Inquisitionnel záródó részével mindenkinek játszania kell, aki kedveli ezt a műfajt.

Karaktergyártás, rengeteg apró, szabadon beállítható dolog, iszonyatos mennyiségű megszerezhető cucc, no meg eltángálandó gonosz vár ránk, köztük természetesen a címben is feltűnő sárkányokkal.

Az egyetlen szomorú hír, hogy még jó darabig várhatunk az új kalandokra, ugyanis egyelőre úgy néz ki, hogy a legkorábban 2022 áprilisa környékén jelenhet meg a játék és még ez a dátum sincs kőbe vésve.

Fable

A tavalyi nagy játékbejelentések legizgalmasabb és egyben legsemmitmondóbb híre volt, hogy lesz új Fable. A korábbi, nagysikerű sorozat feltámasztása komoly vállalkozás a Microsoft részéről, hiszen a gamertársadalom elvárásai óriásiak ebben a tekintetben, mivel a Fable mesés fantasy világát könnyű volt megszeretni és ugyanilyen könnyű lesz gyűlölni azt, aki egy kicsit jobban belenyúl, mint amennyire a régi játékok hangulatára vágyakozók eltűrnék.

De egyelőre semmit se lehet biztosra tudni és a trailer sem hemzseg az információktól, így konkrétumok hiányában nincs más dolgunk, mint várni és drukkolni.

Ugyanakkor kereng egy olyan pletyka is, hogy ez nem is a sorozat új része lesz, hanem egy különálló, a játék univerzumában játszódó MMO. Ebből is látszik, hogy a megjelenés még bőven odébb van, hiszen egyelőre több a bizonytalanság, mint a biztos tudásunk a játékról.

Keresés az oldalon