Szépség 2019. szeptember 19.

A 2019-es ősz legnagyobb divattrendjei

Szabó Sári Szépség 2019. szeptember 19.
Idén ősszel időutazunk vissza a hetvenes és nyolcvanas évekbe. Előtérbe kerülnek a határozott, tiszta, férfias szabások, de a nőies vonalakból és játékosságból sem szűkölködik majd a kínálat.
Szakértő
Szabó Sári

Szabó Sári

Szabó Sári grafikus, stylist, ötleteit a sariszabo.com-on is megtaláljátok.
Cikkei

Már a tavaszi felhozatalból is sejteni lehetett, hogy a neon színek, batikolt anyagok, és a puffos ujjak magukkal hozzák majd az igazi hetvenes- nyolvanas évek hangulatát, ami az őszi divatot illeti. Mindemellett az idei trend rendkívül változatosnak ígérkezik. Lesznek nagyon letisztult, visszafogott darabok, de lesznek virágoktól,  színektől, csipkéktől burjánzó remekek is. Sosem látott  variációs lehetőségekre készülhetünk minden téren. Garantáltan mindenki meg fogja találni a számára legmegfelelőbb darabot. 

Ha a minimalista trendet képviseled, akkor imádni fogod, ha a feltűnő darabok híve vagy, akkor eljött a te időd.

Lássuk mik azok az új trendek, amiknek érdemes behódolni az idén, ha igazán divatosak szeretnénk lenni. 

 1. Bőr, bőr és még több bőr

Forrás: Zara

A bőr és a bőrhatású anyagok már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek. Az idei őszi- téli szezonban azonban nem csak a klasszikus fekete színnel találkozhatunk, hanem a színskála bármely sötétebb árnyalatával. Ráadásul nem csak a színekben jött el a nagy változás: mostantól már nem csak bőrnadrágot és bőrkabátot vehetünk, hanem bőr hatású inget, rakott szoknyát , de akár overált is.

Az idei év nagy slágere a monokróm öltözködés, amit nemcsak színek, hanem anyagok tekintetében is bevethetünk.

Így igazán letisztulttá tehetjük a megjelenésünket egy bőr szettel. Biztosak lehetünk benne, hogy a boltok polcain a kiszemelt bőr nadrághoz, vagy szoknyához megtaláljuk a hozzá passzoló bőr inget, vagy bőr mellényt.

 

 

2. Puffos ujjak

Forrás: Zara

Idén nyáron és tavasszal a legnagyobb újdonságot a puffos ujjak térhódítása jelentette. Ez ősszel sem változik, sőt, az ujjak még nagyobbak, még hangsúlyosabbak lesznek, és szinte minden típusú felsőben fellelhetjük őket. Pólóban, ingben, de melegítő felsőben egyaránt.

Ez a típus képes a legegyszerűbb szettet is különlegessé varázsolni. 

Rendkívül sok lehetőség rejlik benne. Anyagtól, színtől függően mutatkozhatunk kifinomultnak egy fehér változatban, vagy bohókásnak egy mintás verzióban. Csak rajtunk múlik, melyiket tudjuk beilleszteni a ruhatárunkba. 

 

 

3. Viktoriánus ingek

Forrás: Zara

A puffos ujjakkal szinte egy időben jelentek meg az üzletek kínálatában a romantikus ingek, blúzok, ujjatlan felsők. Idén ősszel ez a romantikus jelleg tovább vándorol a határozott szabások felé, ezzel élesztve újra a viktoriánus ingeket. A zárt nyak rész, a részletgazdag csipke betétek, hímzések, klasszikus szabások, az ujjak jellegzetes kialakítása, mind egy letűnt korszakot élesztenek újra.

Szinte bármilyen stílusba beilleszthető.

Hordhatjuk farmerral, bőrnadrággal és öltönynadrággal is, mindenképp hozzáad a megjelenésünkhöz. Az ingek finom részletei leginkább fehér és bézs színben mutatják meg a legjobban ennek a típusnak a jellegét, de fellelhetjük több színben, sőt mintás verzióban is.

 

 

4. Maszkulin blézerek

Forrás: Zara

Az idei divat egyik legjellegzetesebb ruhadarabjaival a férfi sziluettet kölcsönző maszkulin blézerekkel, és öltönyökkel már tavasszal is találkozhattunk élénkebbnél élénkebb színvariációkban. Ezek az együttesek maradnak ősszel is, valamivel visszafogottabb, mélyebb árnyalatokban. Egy- két blézernél azonban felfigyelhetünk az extrém vállszélesítő megoldásokra, amik leginkább a nyolcvanas évekre emlékeztetnek. 

Az őszi blézerek mottója a “minél nagyobb, annál jobb”

A legtöbb blézer követi a már évek óta divatos oversize formát, így azokat egy övvel kiegészítve, akár ruhaként is hordhatjuk. A legelegánsabb azonban itt is szettben vásárolni őket szoknyával, vagy nadrággal. 

 

 

5. Kockás minta

Forrás: Zara

Már tavaly ősszel beindult a különböző kockás minták dömpingje. Idén ősszel és télen is készülhetünk, hogy ez a trend még velünk marad, azonban tovább gondolva. Nem jelent bűnt kockásat kockással kombinálni, sőt, pöttyössel és virágos mintával sem.

Ez a minta idén új dimenziókat nyit meg az öltözködésben. 

Már nemcsak az elegáns öltözködés egyik vészhelyzet megoldása a visszafogott kockás minta, hanem a mindennapi öltözködés egyik meghatározó motívuma. Megjelenik ingeken, blézereken, nadrágokon, ruhákon és szoknyákon is. Viseljük bátran hasonló tónusú más mintás darabokkal.

 

 

6. Virágminta

Forrás: Zara

Idén óriási kedvenc a virágminta minden mennyiségben. Tavasszal láthattuk már a világosabb, pasztell változatokat, a hideg hónapokban válasszuk a sötétebb tónusokban gazdag verziókat. A virágminták közül is inkább a rózsa motívum a legnépszerűbb. 

Minél romantikusabb, minél teátrálisabb, annál jobb.

Legnagyobb szerencsénkre virágminta szintén hálás, mivel a legtöbb stílusba beilleszthető. Ing vagy blúz esetében hordhatjuk farmerral, de csinosabb nadrágokkal is. Ruhák tekintetében, ha alkatunk engedi, igyekezzünk olyan szabást választani, ami vállban szélesebb (pl. puffos ujjú), derékban pedig megköthető. Ami a lábbelit illeti, viselhetjük bakanccsal, cowboy csizmával, vagy bő fazonú magas csizmával is.

 

7. Maci kabát

Forrás: Zara

Egy-két plüss kabáttal már a tavalyi kínálatban is találkozhattunk, viszont ez a felöltő az idei év egyik legautentikusabb darabjának számít. Ha nem akarunk átlagosan kinézni, mindenképp vegyünk egy ilyen kabátot.

Jelige: ez a kabát bármire képes.

Azon túl, hogy meglehetősen meleg, szinte bármivel felvehetjük. Egy ilyen darabban kicsit olyan hatást kelthetünk, mint mikor Carrie Bradshaw kilépett az ormótlan nagy bundájában alatta szinte bármiben, mégis rendkívül sikkes benyomást keltett. Ezzel a kabáttal fejezhető ki igazán a laza elegancia. Vegyünk alá egy fehér blúzt bőr nadrággal, vagy farmert egy szürke pulcsival, és máris megvan a tökéletes outfit egy csípős reggelen. 

 

 

8. Platform lépők

Forrás: Zara

Ha már hetvenes évek és cipők, szót kell ejtenünk a szezon egyik kedvelt fazonjáról, a platform cipőkről. Aki viselt már platform cipőt, az tudja, hogy sokkal kényelmesebb, és biztonságosabb érzés tipegni benne, mint egy tűsarkúban, mégis hihetetlenül nőies. Nem beszélve a megannyi plusz előnyéről, hogy csak egyet említsünk:

ha túl hosszú a nadrágod, ezzel a cipővel mindenképpen megspórolhatod a szabó árát. 

Hordjuk szoknyával, nadrággal, a viszonylagos kényelem garantáltan velünk lesz egész nap.

 

Sosem látott merész változatosság jellemzi az idei őszi- téli szezont, használjuk ki!

Keresés az oldalon