Hogyan viseljük a nyári ruháinkat ősszel is?

Szabó Sári
Nem lehetetlen becsempészni a nyarat még egy kis időre az őszi ruhatárunkba. Megmutatjuk, hogyan csináld.
Szakértőnk
Szabó Sári

Szabó Sári

Szabó Sári grafikus, stylist, ötleteit a sariszabo.com-on is megtaláljátok.
Cikkei

Lassan ideje búcsút inteni a nyári ruháknak, érkezik a hűvösebb idő, és vele együtt a melegebb darabok szezonja. Ilyenkor még bőven a nyári gardróbban gondolkodunk, aztán a reggeli készülődés közben tudatosul, hogy bizony csípősebb a levegő, mint pár héttel ezelőtt, a szandálokat, könnyű szoknyácskákat, ujjatlan felsőket egy időre jó mélyre süllyeszthetjük a tárolóba.

Jó hír viszont, hogy pár ruhadarabot bátran átörökíthetünk a hűvösebb őszi időre is.

Ráadásul legnagyobb szerencsénkre a különböző stílusok és anyag típusok keveredése a mostani szezonban is meghatározó.

Bátran hordhatunk csipke szoknyát edzőcipővel, selyem ruhát cowboy csizmával, melegítő nadrágot körömcipővel. Csak a jó ízlés szab határt, hogy mit mivel párosítunk. Na de lássuk, mik azok a darabok, amiknek az elpakolása még várathat magára.

 1. A lenge hosszú ujjú ruha

Az ilyen típusú ruha rejti magában a legtöbb lehetőséget ősszel és télen is. Hordhatjuk vékonyabb harisnyával, vastagabb harisnyával, de felvehetjük tunikaként is nadrággal. Fölé elég csak egy vastagabb kardigánt, vagy pulóvert venni (ha nagyon fázósak vagyunk, egy bodyt is húzhatunk alá), és máris kész a nyári ruhánk őszi újjászületése.

2. Midi szatén szoknyák

Az idei nyári szezon nagy slágere volt a szatén, vagy szatén jellegű szoknya. Ez ősszel sem változik majd, így bátran felvehetjük a nyáron vásárolt szoknyáinkat is. Remekül párosítható könnyebb pulóverrel, vastagabb pólóval, de ingekkel is, szigorúan betűrve. Nagyszerűen mutatnak majd hosszabb szabású ballonkabátokkal, de próbálkozhatunk bőrdzsekivel vagy farmerkabáttal is. 

3. Rövid virágmintás szoknyák/bermudák

Idén tavasszal és nyáron ellepték az üzletek polcait a romantikusabbnál romantikusabb virágmintás darabok. Senki ruhatárából nem hiányozhatott egy-két virágos szoknya, vagy rövidnadrág. Megfelelő vastagságú harisnya kiválasztása esetén ezeket is nyugodt szívvel bent hagyhatjuk még a szekrényben. Hidegebb időben akár combcsizmával is hordhatjuk, de amíg még nem kúszik a hőmérő szála tíz fok alá, válasszuk bátran a magasszárú vagy bokacsizmát. Blézerrel, garbóval párosítva máris készen állunk az őszre. 

4. Maxi ruhák

Nyaralás, fesztiválszezon, maxi ruhák. Nem könnyű búcsút venni a nyári szabadságolások ruhadarabjától. De miért is kellene? Különösen jó helyzetben vagyunk, ha hosszabb ujjú ruhát választottunk korábban. Egy vastag harisnya, egy leggings vagy akár egy farmer a ruha alá és máris útra kelhetünk a hűvös időben. A ruha jellegétől és az időjárástól függően választhatjuk hozzá a sneakert, vagy az idén divatosnak számító cowboy csizmát. 

Reménykedjünk benne, hogy a lenge darabokkal kicsit még maradásra tudjuk bírni a jó időt.