Konyha 2020. április 26.

5 szuper okoseszköz a konyhába

Balázs Konyha 2020. április 26.
Ezekkel a cuccokkal kényelmesebb lesz a konyházás, mint valaha.

A főzés és az egyéb konyhai sertepertélések esetében nem is maga az aktus az, ami igazán megterhelő, hanem a velük eltöltött idő. Például, hogy állni kell fölöttük, míg azok szépen készülgetnek. Jó, nyilván időről időre ott lehet ezeket hagyni, de olyankor mindig azt kockáztatjuk, hogy félrecsúszik valami, amíg nem vagyunk ott és nem tudjuk a készülődő bajt még idejében megakadályozni.

Többek között erre is valók az okos konyhai termékek, amelyeket akár telefonról is instruálhatunk a dolguk elvégzésére, nem kell feltétlenül nekünk is ott lennünk.

Más cuccok pedig receptek és újszerű megközelítések teljes tárházával látnak el minket, ezeknek köszönhetően szinte rutinszerűen leszünk képesek különlegesnél különlegesebb finomságok elkészítésére.

Anova Precision Cooker Pro

Egyre felkapottabb főzéstechnikai elfoglaltsággá vált a szuvidálás, sokféle fajtájú és minőségű készüléket lehet ehhez kapni a piacon, az Anova precíziós szuvidálója ráadásul még csak nem is a legolcsóbb ezek közül, viszont tudását tekintve elmondható róla, hogy a kiskereskedelmi forgalomban elérhető egyik legjobb ilyen készülék. A kezelése pofonegyszerű és a wifi-kapcsolatának hála bárhonnan irányíthatjuk, nem kell feltétlenül a konyhában tartózkodnunk hozzá.

Külön pozitívum, hogy a hőmérője rendkívül pontos (ez maximum 0,05 fokos eltérést jelent), így az ideális és a túlkészült hús közötti sorsdöntő másodpercekben is számíthatunk rá.

Tökéletesen alkalmas nagyobb összejövetelek élelmezésére is, hiszen akár 100 liter vizet is képes az általunk beállított hőmérsékleten tartani, abba pedig sok levákuumozott hússzelet belefér.

Anova Precision Cooker Pro

Ára: Kb. 150 000 Ft.

Hirdetés

 

Instant Pot Duo 7 az 1-ben

Az Instant Pot Duo egy készülékben egy kisebb konyhát rejteget, hiszen nem csak egy sima kuktáról van szó ebben az esetben (noha úgy is funkcionál), hanem slow cookerként, rizsfőzőként, joghurt-készítőként, sütőként és gőzölőként sem hagy cserben minket.

A multifunkciós edények valamennyi előnyét megtaláljuk benne és számottevő hátránya talán annyi, hogy nem kis darab, így kell neki a hely a konyhában.

De persze, ha belegondolunk, hogy hányféle eszközt tudunk kiváltani vele, máris nem tűnik olyan vészesnek a helyigénye. Hovatovább a mellé letölthető applikációban több mint 1000 receptet találunk és egy csomó hasznos tippet és trükköt, melyek segítségével a legkétbalkezesebb konyhai kontár is finom ételeket lesz képes letenni az asztalra.

Instant Pot Duo 7 az 1-ben

Ára: Kb. 35 000 Ft.

Hirdetés

 

Perfect Drink PRO okosmérleg

Csinálnál egy (két, há’) jó karanténelviselős koktélt, de nem igazán tudod, hogyan is fogj hozzá? Elriasztanak az első blikkre beszerezhetetlennek tűnő hozzávalók? Akkor a Perfect Drink PRO okosmérleget neked találták ki. A hozzávaló alkalmazás a művelet során egy pillanatra sem engedi el a kezedet, hangjelzésekkel értesít, ha valamelyik hozzávalóból eleget tettél már bele a cuccba, sőt bevásárlólistát is készít neked arra az esetre, ha a kiszemelt koktél komponenseivel nem rendelkezel.

Sőt, azt is meg tudja mondani neked, hogy az otthon per pillanat fellelhető mindenféléből milyen italokat készíthetsz, ha nagyon nincsen kedved boltba menni.

Persze ez utóbbihoz nem árt, ha azért van otthon bármid is, hiszen teremteni dolgokat ő se tud. Mindemellett egy egészen pofás konyhai mérlegre is szert teszel vele, amit nem csak az alkoholizálás céljából használhatsz.

Perfect Drink PRO okosmérleg

Ára: Kb. 80 000 Ft.

Hirdetés

 

NutriBullet Balance okosturmixgép

Nos, ha úgy gondoltad eddig, hogy az egészséges életmódot letudod annyival, hogy ad hoc jelleggel összetrutymákolsz egy csomó egészséges dolgot, majd megiszod, akkor tévedtél.

Különösen igaz ez azokra, akiknek fontos, hogy naponta mennyi kalóriát visznek be a szervezetükbe.

A NutriBullet Balance pontosan attól lesz okos, hogy figyel erre nekünk és megmondja, hogy az általunk 300 kalóriára saccolt smoothie valójában miért 750 és arra is ad tanácsot, hogyan készítsünk magunknak olyan az eddigieknél semmivel sem rosszabb italt, amivel kordában tarthatjuk azokat a rakoncátlankodó kalóriákat.

NutriBullet Balance okosturmixgép

Ára: Kb. 60 000 Ft.

Hirdetés

 

Sage okossütő

A Sage szerkentyűje álomkönnyűvé varázsolja a sütést, lévén, hogy rendelkezik vagy tízféle beállítással és gyakorlatilag nekünk csak az ételt kell belehelyeznünk. Semmit nem süt túl, éget el, hangjelzéssel figyelmeztet, ha dolgunk van vele (beletett étel megfordítása, pl., vagy kivétele).

A hagyományos sütőkhöz képest néhány pillanat alatt (na jó, 2-3 perc alatt) eléri a kívánt hőfokot, ráadásul még csak nem is akkora hombár, mint azt egy sütőtől elvárnánk.

A tökéletes pirítóstól kezdve a pizzán át a vasárnapi sült húsig bármit rá lehet bízni.

Sage okossütő

Ára: Kb. 100 000 Ft.

Hirdetés

Keresés az oldalon