Konyha 2019. július 19.

Ezek a legjobb otthoni szendvicssütők

bubba Konyha 2019. július 19.
Szeretnél otthon is melegszendvicset készíteni, de nem tudod milyen sütőt válassz? Segítünk kiválasztani a lehető legjobbat mindenféle szempont szerint: profiknak és kezdőknek is mutatunk menő darabokat!

Legyen szó egy reggelizőhelyről vagy csak egy sima pékségről, a melegszendvicsekért, toastokért általában többet kell fizetnünk, mint a hideg pékáruért.

Sokan szeretnek meleget enni reggel-délben-este, és a jó hír az, hogy nem kell feltétlenül vendéglátóhelyre menned, hogy egyél egy isteni, finom toastot. 

Egy átlagos szendvicssütő ugyanis már olcsón is elérhető, mégis isteni összesütött paninit vagy toastot lehet vele készíteni.

 

A szendvicssütő gépekkel való ismerkedés közben egy csomó ötletünk támadhat, mert egy csipetnyi fantáziával a megszokott szendvicseket különlegessé tehetjük, ezzel  megörvendeztetve a család kisebb és nagyobb tagjait.

És hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe, ha toastsütő vásárlására adod a fejed?

 

Például fontos, hány személy részére szeretnél sütni? Milyen típusú kenyeret és milyen vastagságút szeretnél készíteni? Pontosan mivel szeretnéd belül megtölteni? Továbbá lényeges szempont lehet még, mennyire könnyű a szendvicssütőt megtisztítani, és hogyan tudjuk tárolni, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja a konyhában. 

1. Azoknak, akik többféle ételt készítenének: Tefal Break Time SW614831

Igazi három-az-egyben funkciós: lehet vele grillezni, gofrit és szendvicseket is készíteni.

Miért szeretjük? 

A három cserélhető sütőlemez tapadásmentes anyaggal borított, így nem kell extra zsiradékot kennünk még a szendvicsek alá sem. Felhasználói visszajelzések szerint a sütőlapokat nagyon egyszerűen lehet tisztítani, pedig ez nem annyira alapértelmezett az ilyen szendvicssütőknél.

Hátrányai

A sütési hőmérséklet nem szabályozható, illetve nem is tartozik az olcsó kategóriába. 

Kiknek ajánljuk?

Akik ki tudják és akarják használni a grillező, gofrisütő vagy szendvicskészítő funkciókat. 

2. Panini-rajongóknak: ECG S 1070 Panini sütő

Miért szeretjük?

Nem is volt olyan régen, amikor még Magyarországon alig lehetett egy-két helyen “olasz kenyeret”, paninit enni. Ezt a bucifajtát megsütik, és olvasztott sajttal a belsejében fogyasztják el – az egyik legeslegfinomabb és egyben a legegyszerűbb étel is. Nos, ezzel a kedvező árú sütővel könnyedén összesüthetsz otthon is egy paninit, de sima toast kenyeret vagy más ételt ugyanúgy készíthetsz vele. Fogantyúja hővédett, a tapadásmentes felületnek hála pedig csak a fantáziánkra van bízva, hogy mit pakolunk a belsejébe.

Hátrányai

Az oldalt nyitott dizájnnak köszönhetően ha túlságosan megpakolod, kicsordulhatnak a finom falatok.

Kiknek ajánljuk?

Ár-érték arány alapján mindenkinek, akár csak egy jó paninit!

3. Diétázóknak: Imetec 7781 Dolcevita GL5 szendvicssütő

Ennek a szendvicssütőnek olyan nagy teflon sütőfelülete van, hogy akár többféle ételt is készíthetünk benne  egyszerre: úgy grillezhetünk húst, hogy még a hamburger zsemlét is meg tudjuk hozzá pirítani. Könnyen tisztán lehet tartani, de sütőpapírral beborítva egyszerűen csak ki kell cserélnünk használat után a papírt, ami a morzsákkal együtt mehet is a szemetesbe. Lapos formája az olasz dizájnt dicséri, úgy elfér a szekrény tetején, hogy észre sem lehet venni, hogy ott van.

Hátrányai

Egy vastagabb szendvics sütésénél ennél a terméknél is az a helyzet, hogy könnyen kifolyhat a sajt. 

Kiknek ajánljuk?

Akik egy finom melegszendvics mellett szívesen sütnének tojást vagy akár grillsajtot, vagy éppen húst is.

4. A régi, hagyományos grill kedvelőinek: Crown CEPG-800 Retro grill szendvicssütő

Miért szeretjük?

Nem kell elmenned a kedvenc büfédbe, hogy mondjuk egy jó magyaros melegszendvicset egyél, mert itt van ez az egyszerű, de nagyszerű szerkezet, modern köntösben. Mindenképpen dicsérnünk kell az árát, főleg, ha azt nézzük, hogy egy ízig-vérig retró melegszendvicssütőről van szó.

Szerintünk ez a sütő a klasszikus melegszendvics elkészítéséhez ideális.

Azért is szeretjük, mert egy hosszabbító segítségével akár kültéren is használható. 

Hátrányai

Macerás lehet a tisztítása, könnyen túlmelegszik, így használat után nem tanácsos hozzáérni egy ideig.

Kiknek ajánljuk?

Akik a régi melegszendvics ízére vágynak, és gyorsan szeretnének elkészülni vele.

5. Profiknak: SAGE SSG600 Elektromos szendvics grill

Miért szeretjük?

Aki igazi profi, akár éttermi minőségű szendvicssütő élményre vágyik, az szerintünk nem fog csalódni ebben a professzionális kontaktgrillben. A grillező lap összenyomó erejét lehet 3 fokozatban szabályozni, így a szendvics nem fog kilapulni, ha nem szeretnénk, a hús viszont jól és hamar át tud sülni a hamburgerhez. Nemcsak a lapítási fokozatot, hanem a hőmérsékletet is állíthatjuk rajta, ez segíti, hogy ne égjen oda egy szendvicsünk sem. Igaz, kicsinek éppen nem mondható, de a dizájn kárpótolja azt, aki helyet szeretne spórolni. Könnyen tisztítható. 

Hátrányai

 Igen borsos az ára, de a tapasztalatok egyértelműen azt igazolják, hogy a sütő hosszú ideig jól bírja a strapát.

Kiknek ajánljuk?

Ezt a gépet csakis igazi szendvicsimádóknak ajánljuk, mert olyan profi szerkezetről van szó, amely megérdemli, hogy minden nap használatban legyen!

Keresés az oldalon