Hasznos berendezések, amik egy kertből sem hiányozhatnak

Fatima
Május van - eltekintve az időjárástól -, tehát sokan már belevetettük magunkat a kinti munkába, a kert csinosítgatásába. Hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolgod, szuper kellékeket mutatunk, amik nem csupán hasznosak, de élmény lesz általuk a kertben töltött idő.

Pratikus és mutatós – talán ezzel a két jelzővel illetnénk azokat a kellékeket, amiket most összegyűjtöttünk. Praktikusak, ugyanis nagyban segítik a kerti munkát, vagy a tárolást, esetleg a kintlétet, de mutatósak is, üde színfoltjai lesznek az udvarnak.

Fotó: Startlap

Növényimádóknak kötelező

 

Backyard Munkaasztal növényekhez

Ár: 52 990 Ft.

Hirdetés

 

A cédrusfából készült kisasztal funkcionális és egyben esztétikai elem: rakodáshoz elsőrendű, hiszen bőségesen el van látva tárolófelülettel – ezek közül két letakarható rekesz, egy nyitható pult, két polc és akasztó is helyet kapott rajra -, így bőséges helyet kínál a kertészkedős szerszámok, holmik tárolására. Kialakításának köszönhetően élmény vele a palántázás, az ültetés, a még tartóban lévő növények gondozása, ugyanis az asztallapon végezhetők a fő munkafolyamatok, az alsó-felső polcon és nyitható pulton pedig elférnek a kész palánták. Abban is mind egyetértünk, hogy szemrevaló darab, így bármelyik kertben megállja a helyét.

Kettő az egyben

 

Pad

Ár: 54 690 Ft.

Hirdetés

 

Széles körben népszerűek az olyan örök berendezések, amiket többféleképpen, több helyen fel lehet használni – a fenti pad is ezt a tábort szaporítja. A tolható ajtók mögött olyan polcok rejtőznek, melyek jól elnyelnek mindenféle kacatot, miközben a bútort önmagában használhatjuk tévéállványként, kis komódként, akár cipősszekrényként, de a kertben padként is jól mutat. Ha ez utóbbi módon használnánk, akkor kerti szerszámokat, kinti cipőt nyugodtan bele lehet tenni, a tetejére azonban elkél a párna. 

Rend a lelke mindennek

 

Fa Doboz Kert Szerszámos Fészer Raktárhelyiség

Ár: 137 629 Ft.

Hirdetés

 

Lehet az udvar bármilyen rendezett, azért valljuk be, szúrja a szemet, ha a kapák, kaszák és egyéb eszközök be vannak suvasztva egy sarokba – nem is beszélve az esős, párás, tűző napos időjárás miatt végbemenő állapotromlásukról. Külföldön azonban nagyon népszerűek a kis fa raktárhelyiségek, ezekben tárolják a fűnyírótól kezdve, a gereblyén át még a bicikliket is. Nem is csoda, hogy ennyire szeretik, hiszen az ilyen szerszámos kamra kompakt és elegáns, elfér minden benne. Vízálló, tágas, tökéletes tároló – sőt, sokan direkt nagyobb “faházikót” vesznek, aminek az egyik felét raktározásra, a másik felét kinti zugnak használják. Egyes modellekhez még veranda is tartozik – roppant hangulatos kuckót lehet teremteni a kertben. Mi egy 138 x 65,5 x 160 centiméteres, kétajtós alapdarabot hoztunk, de a Vivre oldalán számtalan nagyságú, elrendezésű fészerre lelni – akár ablakokkal, teraszokkal -, akinek a fém szimpatikusabb, az is széles kínálatból válogathat.

 

Befuttatott álom

 

Grid Grey Virágtartó növényfuttatóval

Ár: 41 390 Ft.

Hirdetés

 

Akár a tér tagolására, akár a falhoz, kerítéshez állítva jó szolgálatot tesz a fenti három rekesszel ellátott virágtartó, ami egyébként egy támlával is el van látva a növény futtatásához. Ha a futónövényeket inkább hagynánk, akkor ültessünk bele virágokat, a rácsos részre pedig helyezzünk kerti égőket, fényfüzéreket, így rendkívüli hangulatot teremthetünk a sötétedés után.

 

Antik barna vas kerti rózsalugas 3 x 3 x 2,5 m

Ár: 32 449 Ft.

Hirdetés

 

A lugas tökéletes választás rózsák és kúszónövények futtatásához a kertben, a belső zárt udvaron vagy a teraszon. A kovácsoltvasból készített rózsalugas elég erős és strapabíró ahhoz, hogy megtartsa a kúszónövényeket, és segít abban is, hogy ne burjánzó, hanem esztétikusan rendezett legyen a növényzet. A tetszetős díszítések romantikus hangulatot árasztanak és eleganciát csempésznek tornácra vagy hátsó udvarra, az már csak hab a tortán, hogy a lugasnak köszönhetően az ideális árnyék biztosított a tűző melegben is. Ajánljuk a borostyán, az iszalag, a lilaakác vagy a szőlő futtatását.

 

Impregnált fenyőfa kerti pergola paddal

Ár: 82 139 Ft.

Hirdetés

 

Ugyancsak stabil alap a növények futtatására a paddal ellátott pergola: bájos ülősarkot alakíthatunk ki, miközben természetes bájjal ruházzuk fel a kertet. A kerti pergola tömör fenyőfából készült, masszív váza tartós és időjárásálló, gondozása és összeszerelése pedig egyszerű. A kerti lugas rózsák és más futónövények számára támasztékot biztosít, ráadásul az udvar fő látványeleme lesz.