Kütyü 2020. október 03.

Ezeket a kütyüket jelentette be az Amazon

Balázs Kütyü 2020. október 03.
Nem csak az Apple, hanem a másik nagy techcég, az Amazon is ősszel tartja a szokásos évi seregszemléjét. De vajon érdemes-e azonnal lecsapni az új ajánlataikra?

Múlt héten az Amazon egy sor új kütyüről rántotta le a leplet, van köztük új Echo hangszóró, új Echo Show kijelző, Fire TV termékek, de még egy repülő Ring kamera is, ami lényegében egy szobadrón. Azonban mielőtt lecsapnánk a menőségekre és rommárendelnénk magunkat mindenféle tuti cuccal, érdemes behúzni a kéziféket és várni.

Várj

Hogy mire? Nos, bármi, amit ma megrendeltek, biztos, hogy teljes áron lesz, de jön egy Magyarországon kevesek által ismert esemény, ami szűk két héten belül el is szabadul, ez lesz az Amazon Prime Day, amit október 13 és 14 között tartanak meg idén.

Ez az a nap, amikor a legtöbb Amazon terméket jelentős kedvezménnyel tudjátok megvásárolni és a cég cuccai szempontjából van annyira jó buli, mint a Black Friday, ha nem jobb.

Persze azt se feledjük el, hogy az Amazon háza táján viszonylag gyakoriak az akciók, tanácsos nyitott szemmel járni, hiszen hogy mást ne mondjak, az Echo Show okoskijelző második generációs darabját, ami tavaly ment elég nagyot, szinte az elmúlt év minden hónapjában meg lehetett vásárolni valami kedvezményes leárazás keretében. Úgyhogy semmiképp se kapkodjátok el a vásárlást. Most, hogy ezt kitárgyaltuk, nézhetjük, hogy mik is az Amazon legérdekesebb új szenzációi.

Örülhetnek a gamerek

Azt nagyjából mindenki sejtette, hogy a cég nem fogja elengedni a sikeres Echo, Fire TV és Ring szériáit, hanem mindent elkövet az előző modellek teljesítményének fokozása érdekében. Szüksége is van rá, hiszen manapság a vírus miatt sokkal több időt töltünk otthon és ebben az állapotunkban egyre csábítóbb elképzelésnek tűnik egy okosotthon koncepciója. Mégis, ami a legizgalmasabb, hogy az Amazon fellőtt egy új gaming szolgáltatást, ami a Luna nevet viseli. Ezt az Ubisofttal közösen hozták létre, így nem kell csodálkozni, ha legalábbis az első lépések idején ennek a kiadónak a játékaival lesz púposra pakolva a Lunát futtató szerver. Emellett vehetünk hozzá kontrollert is, ami nem a készülékünkhöz  (ami ugyanúgy lehet PC, Fire Tv, mint iOS alapú kütyü), hanem  egyenesen a felhőhöz csatlakozik. Ez ugye az adatátviteli késést igyekszik kiküszöbölni, ami néha hajlamos problémát jelenti a Bluetooth-szal kapcsolódó kontrollerek esetében.

Okoscuccok

Új gömb alakot kapott az Echo okoshangszóró negyedik generációja, amivel képes lesz alkalmazkodni az adott szoba akusztikájához. Emellett olyan funkciókat találunk majd meg benne, amik eddig csak az Echo Plusban voltak elérhetők, emellett egy 10 dolláros (kb. 3000 Ft) felűárral olyat is rendelhetünk belőle, ami az időt is mutatja.  A hangszórónak lesz gyerekek számára készült verziója is, ami nyilván a játékosabb külső mellett tartalmazni fog olyan opciót is, hogy Alexa olvasson mesét a gyereknek. Persze az jó kérdés, hogy Alexa erre képes lesz-e valaha is magyarul, egyelőre én arra fogadnék, hogy nem mostanában.

Az Echo Show 10 okoskijelzőnek már annyi esze van, hogy tud forogni és követi a mozgásunkat. Persze ha egy idő után kellemetlennek éreznénk a dolgot, simán kikapcsolhatjuk a kameráját, hogy hagyjon békén minket egy időre. Sőt, ha nagyon ráparáznánk a dologra olyat is kérhetünk tőle, hogy töröljön mindent, amit valaha is kimondtunk. Emellett természetesen támogatja a Primeot, a Netflixet és a Hulut is.

Autós cuccok és egy drón

A Ring termékcsalád is jelentős mennyiségű új jövevénnyel bővül, érkezik például autókamera, ami az ütközéseket és egyéb úti eseményeket tud majd dokumentálni, de az autóknál maradva befut egy új riasztó típus is, ami nem csak akkor riaszt, ha valami autótolvaj próbálkozna a járgányunkkal, hanem akkor is értesít minket, ha azt épp el akarják vontatni. 

A leglátványosabb húzás természetesen a repülő drónkamera, ami képes egy előre beprogramozott útvonal mentén járőrözni a házunkban, de tud olyat is, hogy ha mozgást érzékel, akkor odasiet és jól rögzíti azt, amit lát.

Keresés az oldalon