Érkezik a Coca-Cola új, környezettudatosabb palackja

Startlap Bubba
Hamarosan a boltok polcain is megtalálhatjuk azokat a palackokat, amelyekhez rögzítve lesznek a kupakok. A Coca-Cola így próbálja csökkenteni az eldobott műanyaghulladék mennyiségét.

A műanyag palackok elterjedésével sajnos egyre több kupak kerül a természetbe is. Ez ellen próbálja felvenni a harcot a Coca-Cola Magyarország az üvegek megújításával.

Coca-Cola palackhoz rögzített kupakja
Fotó: Coca-Cola Magyarország

Így fog változni az új palack

A gyártó a Forbes.hu-nak elküldött közleménye szerint a palackok és a kupakok kialakítása nem változik, de a kettőt egy műanyagszálból és egy gyűrűből álló kiegészítő köti majd össze.

A kupakot az eltekerés után hátra kell hajtani egészen addig, amíg nem hallunk egy kis kattanást. Miután a palack kiürült és a kupakot visszazártuk, azt a szelektív hulladékgyűjtőbe lehet dobni

Az új kupakok bevezetésének célja, hogy támogassák a csomagolási hulladék csökkentését és az újrahasznosított kupakokkal növeljék a körforgásos gazdaságot.

A mostani átalakítás összhangban van a cég fenntarthatósági vállalásával, ami hozzájárul ahhoz, hogy 2030-ra az italpalackok 100 százalékát visszagyűjtsék

A rögzített kupakos termékek idén év elején kerülnek majd a boltok polcaira.