Megszüntette a Decathlon a PET-palackok forgalmazását

Startlap Bubba
Október 1-jétől a palackok kizárólag újrahasznosított formában találhatók meg a hazai üzletek polcain.

A Decathlon magyarországi üzleteiben  – Európában másodikként – október 1-jétől már nem forgalmaznak PET-palackos termékeket. A fenntarthatóságot szem előtt tartva, az egyszerhasználatos műanyag csomagolású termékek kivezetésével az üzletlánc közel 300 millió forintos bevételről mond le éves szinten – írja a Greenfo.hu.

“Magyarországon évente kb. 2 milliárd darab egyszer használatos műanyagot használunk el, melyhez a Decathlon 2022 első felében, majdnem 400 000 darab PET-palackkal járult hozzá! A Decathlon United egyre könyezettudatosabb eljárásokkal igyekszik gyártani a termékeit, legyen szó újrahasznosított anyagok felhasználásáról vagy új festési eljárásról. A közeljövőben teljes mértékben szeretné elengedni az egyszer használatos műanyagok alkalmazását. Ennek tükrében a Decathlon Magyarország, úgy döntött, hogy 2022. október 1-től végleg felhagy a PET palackos termékek árusításával, hiszen….A környezetnek nem fog hiányozni!” – olvasható a bejelentés az üzletlánc honlapján.

MTI Fotó: Balázs Attila

Október 1-jétől a palackok kizárólag újrahasznosított formában találhatók meg a hazai Decathlon polcain, például 100%-ban újrahasznosított poliészter alapanyagú ruházati cikkek alapanyagaként.

A márka a palackozott üdítők helyettesítésére bátorítja a vásárlókat, az áruházakban folyamatos az ivókutak telepítése, ahol bárki ingyenesen megtöltheti majd a kulacsát.