Kevesen tudják, de akár egy évig is eláll a görögdinnye - ezt kell tenned a sikerért
A görögdinnye népszerű nyári gyümölcs, de ha nem ismerjük a megfelelő tárolási módszereit, sajnos csak rövid ideig élvezhetjük. A dinnyeszezon már elkezdődött: ezzel a módszerrel megőrizhetsz néhány ízletes szeletet a nyárból.
Így őrizd meg télire
Kevesen tudják, de a dinnye több más gyümölcshöz hasonlóan kiválóan eltartható a fagyasztóban, ha betartunk néhány egyszerű szabályt. A gyümölcsöt először meg kell tisztítani – eltávolítani a héját és a magokat –, majd kockákra vágni. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a darabokat, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze. Így helyezzük őket a fagyasztóba. Miután megfagytak, áttehetjük őket egy fagyasztózacskóba vagy dobozba, ahol hosszabb távon is jól elállnak.

A felengedéshez érdemes a fagyasztott dinnyét hűtőszekrénybe helyezni, mivel ez a folyamat akár 24 órát is igénybe vehet. Fontos tudni, hogy
a kiolvasztott dinnye nem lesz olyan ropogós, mint frissen, de az íze megmarad,
ezért kiválóan alkalmas smoothie-k, turmixok vagy gyümölcssaláták készítésére.
Míg egy felvágott friss görögdinnye hűtőben 4-5 napig tartható el, a lefagyasztott változat akár egy évig is eláll, így bármikor elővehetjük a nyár kedvenc ízét. Bár a textúra kissé változhat, a praktikus tárolási mód lehetővé teszi, hogy akár télen is dinnye kerüljön az asztalra.

