Világ 2020. július 15.

Nyit Norvégia, de a magyarokkal szemben szigorúak

Fatima Világ 2020. július 15.
Norvégia számos országból érkezők előtt karanténkötelezettség nélkül nyitja meg a határait - Magyarország azonban kivétel ezalól.

Norvégia újból megnyitja határait a látogatók előtt, azonban nem minden európai országból érkezőkre vonatkozik a karanténkötelezettség alóli mentesség – köztük Magyarországra sem.

Kihagytak minket

A sok európai országból érkező utazó július 15-től mát látogathatja a skandináv országot, ide tartozik például Andorra, Ausztria, Belgium, Csehország, Ciprus, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Izland, Olaszország, Írország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Málta, Monaco, Hollandia, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svájc, az Egyesült Királyság és a Vatikán.

Norvégiában közel 9 ezer koronavírus-fertőzött és 253 halott van a Worldometers kedd reggeli adatai szerint.

Nem mentesülnek azonban Portugáliából, Magyarországról, Horvátországból, Romániából, Bulgáriából és Luxemburgból, valamint Svédországból érkező turisták – ez utóbbi alól kivéve a Kronoberg, Skåne és Blekinge megyékből érkezőket -, nekik kötelező a karantén.

Magyarország kihagyását azzal indokolták, hogy a magyar kormány hat hete nem szolgáltat fertőzési adatokat az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) számára – írja a Napi.hu.

iStock

Egyúttal azt is bejelentették, hogy a norvégok nyári vakációkra mehetnek európai országokba anélkül, hogy hazájukba való visszatérésük után otthoni karanténban kellene menniük. A norvég hatóságok közölték: a legalább kilenc hónapja kapcsolatban álló személyek és az EU / EGT-n kívüli országokban lévő többi családtag július 15-től jogosult belépni az országba, hogy szeretteihez csatlakozzon – írja a Lonely Planet.

 

Csodálatos Norvégia

A lépés jó hír azoknak az utazóknak, akik fel akarják fedezni a norvég lenyűgöző fjordokat és szép falvakat, és akik a természetben szeretnének aktívan kikapcsolódni – télen pedig megtekinthető az északi fényt. A látogatók megnézhetik a bálnákat az Andenes-ből, Stø-ből vagy Tromsø-tből, de vadon élő rénszarvasokat, pézsma-ökröket, jávorszarvasokat és sarkvidéki rókakat is meg lehet csodálni.

“Az ország turisztikai társaságai most már több európai országból is fogadhatnak vendégeket” – mondja Iselin Nybø kereskedelmi és ipari miniszter. “A megnyitás nagyobb jövedelmet fog biztosítani a vállalatok számára, és több embert vonz újból a munkába.”

Keresés az oldalon