Világ 2020. június 01.

Magyarország is rajta van a görög turisztikai nyitás országlistáján

Startlap Utazás Világ 2020. június 01.
Egyelőre csak az athéni repülőtér fogad járatokat, június 15-től már a szaloniki is.

A kormány bejelentése szerint június 15-étől 29 országból érkezhetnek ismét nyaralók Görögországba, amely a koronavírus-járvány okán – számos államhoz hasonlóan – tavasszal lezárta határait. Az érkezőket vaktában kiválasztva tesztelik, hogy nem koronavírus-fertőzöttek-e – írja az MTI.

Görögországba – amelynek hazai összetermékét 20 százalékban a turizmus adja – tavaly 33 millió külföldi látogatott, amiből 19 milliárd euró jövedelme származott a mediterrán országnak.

Athén szigorú korlátozásokat vezetett be a járvány ellen és még idejében, aminek eredményeként az országban mindössze alig háromezer fertőzést jegyeztek fel. Ez kimagaslóan kedvező adat az Európai Unió többi országához képest.

A további 28 ország, melynek állampolgárai előtt Görögország megnyílik június derekán: Németország, Ausztria, Dánia, Norvégia, Ciprus, Izrael, Svájc, Japán, Málta, Új-Zéland, Észak-Macedónia, Albánia, Észtország, Bulgária, Kína, Horvátország, Ausztrália, Lettország, Litvánia, Libanon, Dél-Korea, Szerbia, Montenegró, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Csehország és Finnország.

görögország tengerpart strand
Görög tengerparit strand 2020. május 16-án (Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)

Feltétellel utazhatunk

“Görögország üdvözli a világot” – ez a mottója a görög külügyminisztérium közleményének, amely részletezi, hogy a dél-európai ország milyen feltételekkel és milyen ütemezésben fogad újra turistákat.

A hotelek és szállodák június elsején, hétfőn megnyitottak. A repülő- és hajójáratok jegyárai csökkentek, ami még vonzóbbá teheti Görögországot a külföldiek számára – írja az Euronews.

Egyelőre csak az athéni repülőtér fogad járatokat, június 15-től már a szaloniki is.

Most még minden turistát kötelező koronavírus-tesztnek vetnek alá és karanténba is kell vonulnia, június 15-től azonban ez már csak az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség által magas kockázatúnak nyilvánított országokból, azaz Belgiumból, Olaszországból, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból vagy az Egyesült Államokból érkezőkre vonatkozik.

 

 

 

 

 

 

.

Keresés az oldalon