Világ 2020. június 03.

Sokakat nem, de a magyar turistákat beengedi Észtország

Fatima Világ 2020. június 03.
Észtország is megnyitotta a határait a turisták előtt, ráadásul az alábbi 24 országból érkezők kötelező karantén nélkül tölthetik az idejüket.

Június 1-jétől karantén nélkül nyitja meg határait Észtország a kijelölt 24 európai országból érkező utasok számára, persze némi feltételekkel: ha nem rendelkeznek COVID-19 tünetekkel és legalább 14 napot töltöttek valamelyik engedélyezett országban, mielőtt Észtországba érkeztek.

Van, akinek kötelező a karantén

Akik zöld utat kaptak: Ausztria, Bulgária, Hollandia, Horvátország, Izland, Olaszország, Görögország, Ciprus, Litvánia, Liechtenstein, Luxemburg, Lettország, Norvégia, Lengyelország, Franciaország, Románia, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Svájc, Finnország, Dánia, Csehország és Magyarország. Ezzel szemben az Egyesült Királyságból, Svédországból, Belgiumból, Írországból, Portugáliából, Máltáról és Spanyolországból érkező utazók igaz, beléphetnek Észtországba, de érkezésük után 14 napig karanténban kell maradniuk. Még a negatív teszt sem menti fel őket a kéthetes vesztegzár alól – írja a Lonely Planet. A karantén betartását egyébként a helyi rendőrség ellenőrzi, aki véletlenszerűen ellenőrzi az utasokat. 

 

Észtország fővárosa, Tallin
Észtország fővárosa, Tallin / Fotó: Getty Images

Ellenőrzött fertőzési ráta 

Az országok listája persze változhat attól függően, hogy az adott helyen milyen a koronavírus-fertőzés arány: 100 ezer lakosonként legfeljebb 15 fertőzött lehet az utas származási országában kéthetes intervallumon belül.

“Jelenleg megnyithatjuk Észtországot az európai utasoknak. Nehéz megjósolni, hogy mikor fogadhatjuk újra az emberek szerte a világból, mert minden a vírus terjedésének fejleményeitől függ” – mondta Urmas Reinsalu, az észt külügyminiszter.

Keresés az oldalon