Világ 2020. június 15.

Spanyolország: várnak mindenkit az EU-ból

Startlap Utazás Világ 2020. június 15.
Pedro Sánchez miniszterelnök madridi sajtótájékoztatóján vasárnap már a pontos dátumot is bejelentette, hogy mikortól nyit az ország az unió állampolgárai felé, mindenfajta korlátozás nélkül.

A kormányfő elmondta: jövő vasárnap jár le a járvány miatt elrendelt szükségállapot, és ezzel összhangban a határokon feloldják a három hónapja bevezetett szigorításokat, a kötelező kéthetes karantént a beutazókkal szemben, illetve, hogy csak a spanyol állampolgárok, az itt élő külföldiek, a diplomaták, a személy- és áruszállítók és a határokon naponta ingázó munkavállalók léphetnek be az országba.

A dátum, amire minden turista várt

Spanyolország június 21-től korlátozások nélkül fogadja az Európai Unió tagállamaiból érkezőket – jelentette be Pedro Sánchez.

A csodálatos Cala Salada lagúnája Ibizán, Spanyolországban Fotó: Alex Tihonov / Getty Images).

Spanyolország ettől a naptól kezdve fokozatosan fogadja a harmadik, vagyis nem uniós országból érkezőket is, amennyiben járványügyi helyzetük ezt lehetővé teszi – közölte a miniszterelnök. 

Kivételt képez Portugália: a két ország ugyanis július elsején nyitja meg határait egymás felé egy nagyszabású ünnepség keretében az állam- és kormányfők részvételével.

 

Nem hagyják figyelmen kívül a második lehetőségét sem

A miniszterelnök hangsúlyozta: a vírus jelentette veszély nem múlt el, csak a járvány epicentruma került át a világ más területeire, ezért fel kell készülni a járvány esetleges második hullámára.

Ennek érdekében parlamenti bizottság alakul, amely értékeli az eddigi kríziskezelést és javaslatokat tesz a szükséges intézkedésekre.

Út a San Juan de Gaztelugatxe kápolnához Baszkföldön, Spanyolországban Fotó: Anton Petrus / Getty Images).

Ősztől minden tanintézménynek cselekvési tervvel kell rendelkeznie fertőzésgóc kialakulásának esetére, és ennek végrehajtására felelőst kell kijelölnie.

Spanyolország a világon az ötödik, Európában a második az igazolt koronavírus-fertőzések számát tekintve, szombatig összesen 243 605 esetet regisztráltak. A nyilvántartott halálos áldozatok száma 27 136.

Keresés az oldalon