Itthon 2020. február 26.

Jönnek az olaszok, a koronavírus ellenére is megtartják az Utazás kiállítást

Fatima Itthon 2020. február 26.
Néhány napon belül tartják az Utazás kiállítást, melynek külföldi díszvendége Olaszország. A koronavírus-helyzetre való tekintettel jogosan merül fel a kérdés, hogy mi lesz így a rendezvénnyel. Erre adott választ a Hungexpo a honlapján.

Február 27. és március 1. között rendezik meg az ország legjelentősebb nemzetközi turisztikai rendezvényét, az Utazás 2020 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket. A expó belföldi díszvendége Eger és térsége – ahol a polgármester egyébként bezáratta az uszodát, miután a vízilabdacsapat a hétvégén Észak-Olaszországban játszott – , a külföldi pedig Olaszország lesz. 

Olaszország és a koronavírus

Mint ismert, egyre sokasodik Olaszországban a koronavírus elszenvedőinek száma, sőt, legfrissebb információk szerint már tizenketten haltak bele a járványba. A betegség megjelent Toszkánában és Szicíliában is, miután egy embernek Firenzében, egy másiknak pedig Palermóban mutattak pozitív eredményt a tesztek. Tenerifén pedig egy Lombardiából érkezett olasz turista miatt zártak be egy napra egy szállodát.

Mindenfelé terjed a nyavalya

Egy magyar kamionsofőrt is karanténba helyeztek, aki Olaszországból tért haza, és már  felbukkant a koronavírus szerdán Latin-Amerikában is. A brazil egészségügyi hatóságok megvizsgáltak egy Olaszországban járt, 61 éves beteget, akinek az eredmény pozitív lett. Görögországban is felütötte a fejét a betegség, egy 38 éves nőnél mutatták ki, aki nemrég Észak-Olaszországban járt.

Mindezek után felmerül a kérdés: mi lesz így a kiállítással, melynek díszvendége Olaszország?

Védőmaszkban áll egy férfi a koronavírusra figyelmeztető tábla előtt az észak-olaszországi Casalpusterlengo településen 2020. február 23-án. (MTI/EPA/ANSA/Andrea Fasani)

A Hungexpo honlapján számoltak be arról, hogy a fokozott helyzet ellenére is megtartják a kiállítást, minden rendszerint fog menni.

“A Hungexpo Zrt. vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetet, felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal. Jelenlegi információink szerint nincsen olyan ok, mely korlátozná a kiállítások, rendezvények tartását Magyarországon, ahogy nincsek beutazási korlátozások egyetlen országgal szemben sem, amelyik megjelenik az Utazás kiállításon. Természetesen a résztvevők biztonsága és egészsége prioritást élvez, bármilyen változás történne a járványügyi helyeztet illetően, figyelembe fogjuk venni a releváns állami és központi hatóságok iránymutatását, és minden általuk javasolt intézkedést követni fogunk. A kiállításon fokozott higiéniai, takarítási intézkedéseket vezetünk be, a kiállítócsarnokokban, fogadócsarnokban kézfertőtlenítő automatákat helyezünk el” – olvasható a szervezők közleményében.

Keresés az oldalon