Világ 2020. február 26.

Görögországban is megjelent a koronavírus

Startlap Utazás Világ 2020. február 26.
Egy 38 éves nő az első beteg az országban.

Jelentették az első koronavírus-esetet Görögországban.

A görög média szerint egy 38 éves asszonynak Szalonikiben lett pozitív a koronovírus-tesztje.

A nőnek, aki nemrégiben ellátogatott Észak-Olaszországba, enyhe tünetei vannak. A görög egészségügyi minisztérium a Reutersnek azt mondta, nincs rosszul, de megfigyelés alatt áll. 

Fotó: Sakis MITROLIDIS / AFP

A tudósítások szerint a kormány vizsgálja annak lehetőségét, hogy tömeges megbetegedések esetén közterületeket zárjanak le és utazási korlátozásokat vezessenek be. 

“Készek vagyunk megtenni mindent annak érdekében, ami a közegészség védelme érdekében szükséges” – mondta Stelios Petsas kormányszóvivő.

A 11 millió lakosú Görögországot évente több mint 30 millió turista keresi fel. Az országban 13 kórházat jelöltek ki a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére – írja az MTI. Az új koronavírus több mint 2700 emberéletet követelt, a fertőzöttek száma körülbelül 80 ezer. A megbetegedések és halálozások túlnyomó többsége a vírus gócpontjának számító kínai Hupej tartományban történt. A kórokozó eddig több mint 30 országban jelent meg. Európán belül Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet.

A megfázáshoz és az influenzához hasonló tüneteket okozó vírus cseppfertőzéssel terjed, és az idősebbekre jelent nagyobb egészségügyi kockázatot.

Keresés az oldalon