Világ 2020. február 25.

Koronavírus: bezártak egy szállodát Tenerifén, 1000 ember került karanténba

Fatima Világ 2020. február 25.
Bezártak egy tenerifei szállodát, csaknem ezer ember került karanténba. A felhajtást egy olasz orvos okozta, aki nyaralni érkezett a Kanári-szigetekre, de nem érezte jól magát, így kórházba került. Nem sokkal később kiderült: a koronavírus-tesztje pozitív lett.

Az olasz orvos Lombardia tartományból utazott Tenerifére a feleségével, ám nyaralásuk alatt lázas lett, így ellátogatott egy magánkórházba. Pozitív lett a koronavírus-tesztje, emiatt csaknem ezer embert helyeztek karanténba a H10 Costa Adeje Palace nevű szállodában, senkit nem engedtek se ki, se be az ajtón.

Spanyolországban ő a harmadik, akinek pozitív lett a tesztje, február elején egy brit férfinél mutatták ki a betegséget Mallorcán, előtte pedig egy német férfi betegedett meg szintén a Kanári-szigeteken.

Angel Torres, a Kanári-szigetek elnöke tegnap megerősítette: „Ma délután aktiválva lett a koronavírus protokoll az olasz turista számára Tenerife déli részén. A Kanári-szigeteken elvégzett első vizsgálat eredménye pozitív, holnap új tesztekre kerül sor Madridban, a beteget pedig karanténba helyezték.”

A regionális egészségügyi hatóság szóvivője hozzátette: a protokoll kimondja, hogy a második tesztet a madridi Carlos III Egészségügyi Intézet Nemzeti Mikrobiológiai Központjában kell elvégezni. A beteget elzárva tartják, egészségügyi dolgozók gondozása alatt áll.

A hotelben nincs pánik, recepciós azt állította: minden ellenőrzés alatt van. “Rendesen dolgozunk.”

Eközben a világban…

Immár 7 haláleset és 229 fertőzött van Olaszországban, ezzel felkerült a globális listára Kína, Hong Kong, Makaó, Szingapúr és Dél-Korea mellé, amik a koronavírus melegágyai.

Egyre nagyobb a félelem, hétfőn Franciaországban autóbusz-sofőr miatt tört ki a pánik egy lyoni buszpályaudvaron, állítólag vírusos tünetekkel érkezett Olaszországból. A francia rendőrség állította le a Milánóból jött sofőrt, akit köhögés miatt zártak karanténba.

Keresés az oldalon