Sportolók, akik nem mindennapi nevet adtak gyermeküknek

Startlap - Startlap
Egy gyerek érkezésénél mindig izgalmas a névadás kérdése - lássuk, hogy válogattak a világhírű sportolók.

Manapság sokan a különlegesebbnél különlegesebb babanevek felé fordulnak, a sztárvilág pedig élen jár a furcsaságok kitalálásában. A sportvilágban is vannak érdekes névadások, ezekből gyűjtöttünk össze párat.

Legendák Brooklyn Beckhamről

Azt pletykálják, hogy a legidősebb Beckham csemete azért kapta a Brooklyn nevet, mert ott fogant, ám a valóság ennél még izgalmasabb: a fiú azért kapta a nevét, mert Victoria kedvelte a Brooke nevet, ráadásul Brooklynban járt, amikor megtudta, hogy terhes. “Mindig is tetszett a Brooke név, aztán hirtelen Brooklynra gondoltunk. Mindig tetszett, mint hely – nagyon multikulturális, nagyon megalapozott. És csak utólag jöttem rá, hogy mennyire helyénvaló volt a döntés, mert New Yorkban tudtam meg, hogy terhes vagyok, és oda jött David is a világbajnokság után” – idézte a divatmogul szavait a People. A Beckham házaspár középső fiát Romeónak, a legkisebbet pedig Cruznak hívják – érdekesség, hogy a kicsi Madridban született, a szülők pedig egy spanyol nevet választottak neki, melynek jelentése: ‘kereszt’.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Victoria Beckham (@victoriabeckham) által megosztott bejegyzés

A páros kislányáról, Harper Sevenről se feledkezzünk meg, aki a To Kill A Mockingbird szerzője, Harper Lee után kapta a nevét. “Victoria kedvenc könyve a To Kill A Mockingbird, ez egy nagyon erős, szenvedélyes könyv, a szerzője Harper Lee, és így jött a Harper” – mondta David. A Seven egyesek szerint a focista mezszámára utal a Manchester Unitedben, ám valójában sokkal több annál: “A spirituális tökéletességet szimbolizálja, a világ hét csodáját, a szivárvány hét színét, és sok kultúrában szerencsés szám” – tette hozzá az apuka.

Hemzsegnek az Olimpiák

Úgy tűnik, sok sportoló választja az Olimpiát keresztnévnek – vajon miért?! Az amerikai teniszsztár, Serena Williams kislánya a Alexis Olympia nevet kapta – az Alexis édesapja után, az Olympia pedig Williams négy ötkarikás aranyérmének szólhat. Ha még jobban megnézzük, az A és az O kezdőbetűk utalhatnak az Australian Open teniszbajnokságra is, amelyet a 27-szeres Grand Slam-győztes terhesen nyert meg 2017-ben.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Serena Williams (@serenawilliams) által megosztott bejegyzés


Rajta kívül a nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai atléta, rövidtávfutó, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartója, Usain Bolt is Olympiának nevezte el kislányát, aki tavaly született. Így a neve egy szójáték lett: Olympia Lightning Bolt, azaz Olimpia Villámcsapás. Különleges vagy furcsa? Ki tudja, annyi biztos, hogy a sportoló nem szeretné, ha a gyermeke is erre a nehéz, terhes pályára lépne. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) által megosztott bejegyzés

Beszélő nevek

A Kardashianeknél is lehet meredek neveket találni, ott a North West, Stormie és Chicago, most azonban Tristan Trevor James Thompson kanadai amerikai profi kosárlabdázó lányáról, True-ról van szó. Noha a történet nem szép, a kosárlabdázó nem kis botrányt kavart azzal, hogy csalta a várandós kedvesét, Khloe Kardashiant (többek közt egy családi baráttal), ettől függetlenül a közös gyermekük a True, azaz az ‘igaz’ nevet kapta. Igen, sokat bele lehetne látni a névadásba, ám a helyzet annál egyszerűbb: True Thompsont az édesanyja nevezte el, a nagyapja keresztneve és az apja második neve nyomán.

Cameron Jerrell Newton – vagy ahogy sokan ismerik: Cam Newton – amerikaifutball-játékos a National Football League New England Patriots játékosa. Az ő kisfia is beszélő nevet kapott: Chosen Sebastiannak hívják. Az apa meg akarta kímélni a fiát attól, hogy a saját nevét adja neki, ezáltal elvárásokat támasszanak majd a gyerek felé – persze ilyenkor fel lehet tenni a kérdést, hogy a Chosen ‘Kiválasztott’ név milyen benyomást kelt… Cam elárulta, hogy azért döntött a Chosen név mellett, mert valami férfiasat, de mégis egyedit szeretett volna. Azért a lányának a neve sem semmi: Sovereign-Dior Cambella.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cam Newton (@cameron1newton) által megosztott bejegyzés


A Sovereign ‘Uralkodó, Szuverén’ vonalon keresgélve Manny Pacquiao, a híres bokszoló (újabban szenátor) lányát is meg kell említeni, aki Queen Elizabeth, azaz Erzsébet királynő. Nem kicsit rajongnak a brit királyi családért?!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Manny Pacquiao (@mannypacquiao) által megosztott bejegyzés

(via)

 

Közeleg június 20., amikor is az édesapákat köszöntjük. Az ünnep alkalmából a héten egy-egy cikk olvasható sportoló világsztárokról és az apjukhoz fűződő viszonyukról, családi titkokról. Ha szeretnél hasonló történeteket olvasni, kövesd a Sport rovatot!

Ez is érdekelhet

képcím

A cseh külügyminiszter velősen fogalmazta meg a véleményét...

képcím

Kapócs Zsóka végre megmutatta gyermeke apját

képcím

Tóth Gabi kiakadt a bébiszitter óradíján: "Nem tudok kifizetni...