Kiemelt Hírek 2019. augusztus 03.

Zúgott a stadionban, hogy a döglött magyar jó magyar

Startlap Kiemelt Hírek 2019. augusztus 03.
Botrányba fulladt a csütörtöki Európa-liga mérkőzés, csendben átalakította a kormányt Orbán, vasárnapra változik az időjárás. Heti hírösszefoglaló.

Óriási botrány az Európa-liga mérkőzésen

Pénteken a Budapest Honvéd FC hivatalosan is óvást nyújtott be a Craiova ellen játszott, botrányba fulladó csütörtöki Európa-liga mérkőzés miatt, amely a lelátókon folyamatos román provokációval, a pályán pedig szinte verekedésig fajuló jelenetek közepette tizenegyes-párbajjal és a klub kiesésével ért véget.

A románok rengeteg pirotechnikai eszközt, görögtüzet és hanggránátot hoztak, amelyeket a stadion előtt dobtak el, amikor kiderült, hogy ilyesmit nem vihetnek be – nyilatkozta Tóth Csaba, a Budapest Honvéd  biztonsági szolgálatát is ellátó HardGuard Group helyszíni vezetője. De ez még csak a kezdet volt: a meccs során a magyar szurkolóknak nem nyitottak ki egyetlen büfét sem, a rendőrök pedig mosolyogva nézték az itt zajló jeleneteket.

Hogy mi történt pontosan a mérkőzésen, azt itt elolvashatod

Kenderesi nem egyedül ment a buliba

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás elõfutamában a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án.
MTI/Kovács Tamás

A héten a leginkább Kenderesi Tamás dél-koreai ügye tartotta lázban a hírfogyasztókat;  a kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő Kenderesit vasárnap hajnalban állították elő és hallgatták ki egy helyi éjszakai bárban történt esetről: egy 18 éves nő szexuális zaklatással vádolta meg. Az úszó, akinél semmilyen irat nem volt a történtekkor, később közleményben tudatta, lehet, hogy tett meggondolatlan mozdulatot és hozzáért a lányhoz, de tagadta, hogy ennél komolyabb dolgot tett volna.

Kiderült, az úszó nem volt egyedül akkor este

Leváltották a román oktatási minisztert, mert a meggyilkolt diáklányt hibáztatta a történtek miatt

Leváltotta Viorica Dancila román kormányfő pénteken Ecaterina Andronescu oktatási minisztert, amiért a tárcavezető az áldozatot elmarasztaló megjegyzést tett a múlt héten eltűnt, a gyanú szerint megerőszakolt és megölt 15 éves lány ügyében. Arról, hogy milyen kijelentést tett a politikus, itt találsz részleteket. 

Orbán: Több pénzt akartam nekik adni, ebből lett a baj

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Maróth Miklós akadémikus, az intézet igazgatója felavatja az Avicenna Közel-Kelet Kutatások Intézete épületét Piliscsabán 2019. április 9-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Csütörtökön nevezték ki Maróth Miklóst az MTA-tól elvett kutatóhálózatokat összefogó intézmény vezetőjének. Maróth a 24.hu-nak elmondta, hogy őt is foglalkoztatta, miért is esett neki a kormány az Akadémiának. Ezért megkérdezte Orbán Viktortól, aki azt mondta: több pénzt akartam nekik adni, ebből lett a baj”.

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint egyébként elismert tudós nem vállalja el a kormányzati befolyás alá vont Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) vezetését. Hogy erre mit reagált Maróth, arról itt olvashatsz többet

Csendben átalakította a kormányt Orbán

Ezen a héten a Magyar Közlönyben megjelent több határozat, amelyek jelentős személyi változásokat hoztak egyes minisztériumok irányításában. Hogy az átalakításoknak ki a nagy nyertese, arról itt találsz információkat.

Ursula von der Leyen felülvizsgálná a menekültek elosztását

Új megállapodást javasolt az Európába áramló illegális migráció kezelésére, és az elosztási rendszer újragondolását szorgalmazta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság  megválasztott elnöke Rómában, ahol Giuseppe Conte olasz miniszterelnök fogadta őt pénteken. A migráció „kezelési eljárásáról” kifejtett gondolatait itt találod. 

Megváltozott a KRESZ

A KRESZ-re vonatkozóan két változtatás jelent meg a pénteki Magyar Közlönyben. Mutatjuk az új szabályokat: kattints ide a részletekért!

Magyar orvosok választották szét a sziámi ikreket

Sikeresen szétválasztották a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvosai a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket. 

Vasárnapra eltűnnek a felhők

Szombaton napközben az átvonult hidegfront után még erősebb gomolyfelhő képződésre számíthatunk, majd vasárnap már országszerte sok napsütés valószínű. A részletekért kattints!

Keresés az oldalon