Vona Gábor nyílt levélben cáfolja a pletykát Magyar Péterről

Startlap - Startlap
És beszélgetésre invitálja a "minden bizonnyal politikai szerepvállalásra" készülő jogászt.

Hétfő reggel Vona Gábor a Facebook-oldalán nyilvánosan cáfolta a hírt, mely szerint Magyar Péter a Második Reformkor listavezetője lesz. “Kedves Péternek” címzett levelében Vona azt írja, a párt és NER ellen háborút indító Magyar fel sem kereste egymást. A nyílt levélből ugyanakkor kiderül, hogy Magyar Péter esetleges politikai szerepvállalásának híre miatt Vona immár vitára hívná Varga Judit volt férjét.

Ha valaki nyitott és megértő abban, ha egy ember megváltozik és szembenéz a korábban képviselt álláspontjával, az pont én vagyok. Érdeklődéssel figyelem a megnyilvánulásaid, ahogy azt is, ahogy az ellenzéki pártok egymásra licitálnak érted, hogy a hirtelen jött népszerűségedet becsatornázzák, és azt is, hogy a kormány mekkora erőket mozgat, hogy bohócnak állítson be

– olvasható Vona Gábor posztjában. A Jobbik korábbi elnöke azt írja, pártja “az értelmes és konstruktív vita híve”, várják Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc válaszát, és minden bizonnyal vitát folytatnak majd a többi párt vezetőivel.

Egészen az elmúlt napokig nem gondoltam, hogy a te ügyedben nekünk bármit mondani kellene, úgy voltunk vele, majd eldől, mit is akarsz és tervezel pontosan. Most, hogy minden bizonnyal politikai szerepvállalásra adod a fejed, a helyzet megváltozott. Ezúton szeretnélek meghívni egy kulturált és higgadt vitára az ország jövőjéről

– fogalmazott Vona. 

Magyar Péter a múlt héten, Facebook-posztok sorozatában jelentette be, hogy március 15-én 3 órakor a budapesti Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Operaház között várja támogatóit. Sajtóhírek szerint ezen az eseményen fogja nyilvánosságra hozni, hogy pártot alapít.

Címlapkép: MTI Fotó/Komka Péter

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter elárverezi napszemüvegét, amit a kormánypropaganda...

képcím

Magyar Péteréknek rekordidő alatt összejött 20 ezer aláírás

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...