Kiemelt Hírek 2021. augusztus 24.

Vona Gábor: Jakab Péter mérföldes csizmával halad abba az irányba, hogy megnyerje az előválasztást

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 24.
A Jobbik korábbi elnöke ugyanakkor hiányolja "az árnyalatot" Jakab jelenlegi programjából. Délelőtti hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/Komka Péter

Vona Gábor: Jakab Péter mérföldes csizmával halad abba az irányba, hogy megnyerje az előválasztást

A Jobbik korábbi elnöke ugyanakkor kritikát is megfogalmazott: hiányolja “az árnyalatot” Jakab jelenlegi kampányából. Vona Gábor Jakab Péter működésén túl hamarosan megjelenő könyvéről, valamint a “turáni átokról” értekezett. Videó és további részletek itt.

Leállt a Fudan Egyetem előkészítése, a különös kínai-magyar lobbicég hallgat

Mióta elfogadták a projektet előkészítő törvénycsomagot, teljes csend honol a Fudan budapesti projektje körül, ahol az eredeti tervek szerint már két év múlva megkezdődne az oktatás. Ugyan a kormány törvényben írta elő saját magának a feladatait, sem a Nemzeti Vagyonkezelő projektcégének, sem a vagyonkezelő alapítványnak nincs nyoma. Ami ennél is érdekesebb, az a kínai-magyar kisvállalkozás, amelynek valódi kulcsfigurája nem a cég fiatal kinai ügyvezetője, hanem Kína-rajongó magyar férje, Matolcsy György jegybankelnök főtanácsadója, aki maga is a Fudanon végzettBővebben.

Karácsony Gergely kevesebb mint 24 óra alatt begyűjtötte a 20 ezer aláírást

Jakab Péter Miskolcon indította kampányát, Dobrev Klára azonnal három helyszínen jelent meg, Fekete-Győr András pacsikat is gyűjtött, Márki-Zay Péter nem hazai pályáról startolt el. Az előválasztás hétfőn megkezdődött, fényképes beszámoló az eseményekről és a várható folytatásról erre a linkre kattintva található.

Káosz a Volánbusznál: “Nagyon kedvesen megírták, hogy mielőtt buszra szállok, hívjam fel őket, akkor meg tudják mondani, hogy indul-e vagy sem”

Jelentősen megszaporodott járatkimaradásokról, több órán át tartó várakozásokról és arról számolnak be az utasok, hogy esélyük sincs, mert a Volánbusz megfelelő tájékoztatásra sem képes. A cégnél új buszok vannak, sofőr viszont nincs. Bővebben

Még a tervezett 3 hétnél is hosszabb leállásra kénszerült a Mercedes Kecskeméten

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A gyárban már idén januárban és áprilisban is kénytelenek voltak felfüggeszteni a termelést. További információkért katt ide.

Koronavírus elleni tablettával kísérleteznek Merkely Béláék

A szájon át szedhető antivirális készítmény nemzetközi klinikai teszteléséhez hétfőn csatlakozott a Semmelweis Egyetem, a hazai fertőzöttek egy része hamarosan kaphat a gyógyszerből. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Húsbavágó kampányt indítottak magyar orvosok: 1 db cigaretta mínusz 11 percet jelenthet az életedből

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szerint sokkoló belegondolni, de majdnem minden harmadik magyar dohányos. Az intézmény az Élj tiszta tüdővel! figyelemfelhívó kampány során túlzás nélkül félelmetes statisztikákkal igyekszik meghozni a kedvet a leszokáshoz. Íme.

Az USA egy nap alatt közel 16 ezer embert menekített ki Afganisztánból

Fotó: Paula Bronstein/Getty Images

Összesen 37 ezer személyt evakuált az Egyesült Államok. Vasárnap Kabulban lövöldözés tört ki, egy ember meghalt, többen megsérültek. Részletek.

Októberi időjárás búcsúztatja a nyarat

Akad olyan hely, ahol augusztus utolsó hétvégéjén mindösszesen 17 fokos csúcshőmérséklet várható. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon