Mentő vitte kórházba Vidnyánszkyt - szombaton szenvedett színpadi balesetet

Startlap - Startlap
A Petőfi Zenei Díjátadó színpadán történt az eset. A Blikk információi szerint az igazgató gyógyulása hosszabb időt vesz majd igénybe.

A Nemzeti Színház direktora február 3-án, a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán esett el, amikor az életműdíjat kapott Hobo méltatása után lesétált a színpadról – írja a Blikk.

A 79 éves Földes László Hobó szombaton életpályája elismeréseként vehette át a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat. A közmédia nagyszabású gálaműsorral tisztelegett a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző művészete előtt. Az eseményről három nappal később a Duna tévécsatorna is felvételeket közölt, de ezeken Vidnyánszky Attila balesete már nem volt látható.

A Blikk információi szerint a direktort mentő vitte el a helyszínről. A díjátadón szintén jelen lévő Takács Tamás a lapnak elmondta, az igazgató segítséggel, de a saját lábán hagyta el a színpadot. Ezt követően kapott egy bokarögzítő sínt, majd a mentősök kórházba vitték, ahol be kellett gipszeni a lábát.

A Blikk úgy tudja, Vidnyánszky lába olyan súlyosan megsérült, hogy műteni kellett, a gyógyulása hosszabb időt vesz majd igénybe.

Korábban beszámoltunk róla, hogy közel három hónapja épp a Nemzeti Színházban történt egy súlyos baleset. Akkor a teátrum két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó mintegy háromméteres magasságból zuhant a mélybe a Rómeó és Júlia című előadás során. Az eset vizsgálata azóta is tart, emiatt a két művész sem kaphatott még kártérítést.

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter

Ez is érdekelhet

képcím

Távozhat a Nemzetiből Udvaros Dorottya, Vidnyánszky nem nyilatkozik

képcím

Nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally-n,...

képcím

Alföldi Róbert Vidnyánszky Attilának: Ez magyar? Ez gerinces?