Kiemelt Hírek 2020. február 11.

Videóra vették, ahogy a Ciara vihar elfújt egy gyereket Angliában

Startlap Kiemelt Hírek 2020. február 11.
Az egész Európát megtépázó vihar Nagy-Britanniában is súlyos gondokat okoz. Reggeli hírösszefoglaló.

Videóra vették, ahogy a Ciara vihar elfújt egy gyereket Angliában

A Magyarországra orkán erejű széllel és özönvízszerű esőzéssel érkező, jelenleg is tomboló, Ciara névre keresztelt vihar a Brit-szigetekre is hatalmas erővel csapott le. A félelmetes felvételt ide kattintva nézheted meg.

Ezer fölé emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma Kínában, és egyre nagyobb a félelem

A fertőzéssel kapcsolatos legfrissebb információkat és adatokat ebben a cikkben ismertetik.

Mindeközben megszólalt a vuhani közhangulatról az a kint élő magyar zenész, aki párja miatt nem élt a kimenekítés lehetőségével. Keresztes Zoltán nyilatkozatáért ide kell kattintani.

Felkavaró részletek derültek ki a tatabányai családirtásról

M. Ferenc a múlt pénteken verte agyon 7 és 9 éves gyerekeit egy vascsővel. Most az is kiderült, hogyan végzett magával a férfi. Az üggyel kapcsolatos friss információkat itt találod.

19 ezer gyermekpornográf fényképet találtak a volt perui magyar nagykövet gépein

A Fővárosi Törvényszék megerősítette a Kaleta Gábor elleni vádakat. Részletek itt.

A Mátrai Erőmű inkább nem termelt áramot, hogy ne legyen még nagyobb a veszteség

MTI Fotó: Komka Péter

Közgyűlést tartottak hétfőn a Mátrai Erőműben, amelyet közel 6 milliárd forint veszteséggel adtak el Mészáros Lőrincék az államnak. Erről már egy ideje tudni, ahogy az sem újdonság, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. rögtön ki is váltotta a korábbi tulajdonosok 5 milliárdos hitelét. De a hétfői gyűlésen kiderült, hogy ennél is nagyobb a baj. A témáról ebben a cikkben írnak.

Gyurcsány Ferenc: Aki egy picit is feldugja a fejét a Fidesz ellen, azt megölik

Pokoli éveken vagyunk túl, ezt mindenki látja

– mondta Gyurcsány Ferenc az ATV-ben hétfőn, ahová vasárnapi évértékelőjét követően érkezett. Ha kíváncsi vagy a beszélgetésre, akkor erre a linkre kattints.

A közoktatási államtitkár szerint “nemzetkarakter-jelleg” a magyarok rossz nyelvtudása

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár az Inforádió Aréna című műsorában hétfő este fejtette ki sajátos véleményét a magyarok és az idegen nyelvek viszonyáról. Ha érdekel, mit takar ez a bizonyos “nemzetkarakter-jelleg”, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Megvan, kik pályáznak a Vígszínház vezetésére

A teátrum igazgatói posztjára három színész, illetve rendező adta be a pályázatát, akikről az alábbi cikkben olvashatsz.

15 ezer dolgozót rúghat ki a Mercedes

Fotó: Ralph Orlowski/Getty Images

A német Daimler eredményei egyetlen év alatt megfeleződtek. Mi áll ennek a hátterében? Miként érinti a visszaesés a németországi központú multinacionális autógyártó kecskeméti gyárát? A tömeges elbocsátásokon túl milyen további intézkedések várhatók a probléma megoldására? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre válaszol ez a cikk, amelyben azt is kifejtik, melyik az autógyártó, amelyre a versenytársakkal ellentétben nem hatottak negatívan a piaci folyamatok.

A napsütéstől a havazásig: nagyon szeszélyes lesz az időjárás a napokban

Viharos szél, eső, napsütés, borult ég, de akár havazás is jellemezheti a hét időjárását. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon