Videón mutatta meg a rendőrség a szökött fegyveres rab pénteki üldözését és leterítését

Amerikai akciófilmmé változtak a budapesti utcák: a fogoly túszul ejtett egy biztonsági embert, majd egy idős férfinak fegyvert szorított a fejéhez, hogy vigye el autójával, miközben a rendőrök üldözték. Végül gyalogosan menekült tovább, és csak több lövéssel tudták megállítani.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-18 13:21

Fotó: police.hu

35 percen belül elkapta a rendőrség azt a fegyveres rabot, aki február 15-én lábbilincsben szökött meg a Fővárosi Törvényszékről. A testület hétfőn 12 rendőrt, valamint a bíróság biztonsági őrét részesítette elismerésben a kiemelkedő és szakszerű munkáért, amivel a gyors intézkedésben közreműködtek. Ezen kívül az akcióba is bepillantást engedtek egy eddig nem látott videófelvétellel – írja a police.hu.

A 35 éves Sz. Károly a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében az ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét, majd lábbilincsben menekült ki az épületből, túszként magával hurcolva a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát. Őt az épület előtt elengedte, és a közeli kereszteződésben megállított egy Nissan X-Trail típusú autót.

A 63 éves sofőrt a fejéhez szorított fegyverrel arra kényszerítette, hogy segítse menekülését. A rendőrök a zuglói Hungária körúton szúrták ki a Nissant, ami aztán az időközben elrendelt rendőri zárás miatt feltorlódott forgalomtól a Nyírpalota úton nem tudott tovább haladni. Sz. Károly itt kiszállt az autóból, és futva menekült tovább a Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződése felé, közben megkísérelt megszerezni egy másik gépkocsit.

A rendőrök a kereszteződésben utolérték a férfit, aki sem a felszólításra, sem a figyelmeztető lövésekre nem állt meg, ezért végül több célzott lövést adtak le a rabra. A mentőszolgálat kórházba szállította a férfit.

Mai nap hírei

Istenes Bence sírva vallott az apjával való kapcsolatáról – Istenes László is reagált

femcafe.hu2 órája

Várjuk a járvány végét? Ami aztán jön, rosszabb lehet

mezohir.hu3 órája

Háromezer alatt az új fertőzöttek száma hazánkban

demokrata.hu5 órája

Nem csak az állam jár jól a gépjárműadó NAV-hoz kerülésével

autonavigator.hu5 órája

A gyakori éjszakai vizelés okai és lehetséges kezelési módjai

napmintnap.com8 órája

Kavartak egyet a Néppárt vezetői, hogy a Fidesz ne hagyja ott őket

444.hu8 órája

Jön ″az új Windows″

digitalhungary.hu9 órája

UFO-t látott az utasszállító pilótája, már az FBI is reagált rá

life.hu17 órája