Így szállt szembe Zoltán a lövöldöző szökött rabbal

'Lőjétek már le!'

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-16 11:41

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fõvárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. (MTI/Mihádák Zoltán)

Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak pénteken Budapest utcáin, miután megszökött egy elítélt, túszt ejtett, autót lopott és lövöldözött – végül egy 32 éves férfi szállt szembe az ámokfutóval.

2019. február 15-én 11 óra 40 perckor érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Budapest V., Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt és elvette fegyverét.

A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly az V. kerületi Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy autót, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse.

A BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Hungária körúton figyeltek fel a kocsira, melyben a szökött rab fegyvert fogott a vezető fejéhez. A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt az autó megállt a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a 35 éves férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A szökött férfi felszólítására, majd a figyelmeztető lövésekre sem állt meg, ezután célzott lövéseket is leadtak rá. Több lövés el is találta, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.

A törvényszéken egy mondhatni, hétköznapi ügy miatt ítélték el, garázdaság miatt kapott 1 év 1 hónap börtönbüntetést.

A második megállított autó sofőrje szállt szembe vele

Elkapásában a második megállított autó sofőrjének volt nagy szerepe. B. Zoltán a hátsó ülésen utazó testvérével, Ivettel halad, amikor eléjük szaladt a fegyverrel hadonászó és a rendőrök felé lövöldöző Sz. Károly.

Eléjük ért, és elkezdte püfölni a szélvédőt a fegyverrel, aztán be akart szállni a hátsó ülésre, nyilván Zolit is arra akarta kényszeríteni, mint a másik sofőrt. Zoltánnal azonban rossz lóra tett, ugyanis nem ijedt meg: harcba szállt a szökött rabbal. Dulakodni kezdtek, Zoli rámászott a férfira, a vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, miközben azt ordította a zsaruknak: lőjétek már le! Valahogy átfordította magán, és ellökte, mire a fickó elszaladt. Nem tudom, a fegyver nála volt-e még, de a rendőrök ezután hamar utolérték és lelőtték

– mesélt a történtekről Zoltán egyik ismerőse a Borsnak.

Mindig is bátor, karakán srácként ismertem. A testvérét imádja, soha nem hagyta volna, hogy baja essen. Még a rendőrök is odamentek gratulálni neki.

A történtek után Zoltánt elvitték kihallgatni, húga pedig orvosi ellátást kapott az átéltek miatt.

Élete végéig börtönbe kerülhet

A lap kérésére egy jogász elemezte a férfira kiszabható büntetést: Korábban 9 évet kapott, erre rájön a mostani 1 év 1 hónap, aztán a szökés a hatósági őrizetből, az őr fegyverének elrablása, fegyverrel való visszaélés, jármű önkényes elvétele, túszejtés, emberölés kísérlete – mindezt 36 perc alatt sikerült összehoznia. Ezek alapján már életfogytiglant is kaphat.

 

Mai nap hírei

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu4 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu4 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu4 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu5 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu7 órája

Harmadszorra küzd meg a rákkal a Grease csillaga: elárulta, hogy van most

joy.hu7 órája

Vizsgálat indult a Pfizer vakcinája ellen, de aggodalomra nincs ok

metropol.hu17 órája

Szijjártó elment Hollandiába, és elmondta a Magyar Távirati Irodának, hogy a hollandok tiszteljék jobban a magyarokat

444.hu19 órája